ИСТОЧНИ И ЗАПАДНИ ПАПА ОПЕТ ЗАЈЕДНО

vartolomej ljubi papu

– Цариградски патријарх Вартоломеј ће се придружити папи Франциску на „Ватиканском молитвеном самиту“

Јун 6, 2014, Ватикан, Њу Јорк – Патријарх кога грчки екуменисти називају „духовним лидером више од 300 милиона православних хришћана“, удружиће се са папом Франциском у Ватикану на „молитвеном самиту“ увече 8. јуна, 2014. Ради се, по екуменистима, о „интензивно духовно-фокусираној иницијативи за мировни процес на Средњем Истоку“. У преводу, ове облапорне речи значе, да ће заједно са папом и Васељенским патријархом, израелски председник Шимон Перес и палестински Махмуд Абас учествовати у међурелигијској молитвеној служби паписта, екс-православних екумениста, јевреја и муслимана за мир у региону.

vatican-ap_1

Током њиховог недавног „апостолског ходочашћа у Јерусалиму“ (25-26. мај, 2014), две папе су потврдиле њихову посвећеност у наставку и развијању дијалога између, како они то воле да наведу, „две највеће хришћанске цркве у свету“. Уствари, ради се о уклопљавању једине Православне Цркве у јеретичко римокатоличко и глобалистичко збориште. Такође, сложили су се да продуже своје општење и односе уз учешће нехришћанских верских заједница и да се активно ангажују у глобалном „миротворству“, или представи миротворства, конкретно се усредсредствујући на Средњи Исток, где је порекло и извор јудаизма, хришћанства и ислама.

Цариградски патријарх Вартоломеј, који, иначе, није изнашао никакво решење за своју паству у Цариграду која изумире, је изразио његово снажно убеђење да је решење да се надвлада тренутни застој у мировном процесу на Средњем Истоку у јачању политичких и дипломатских напора кроз молитву, помирење и љубав. Тако, у солидарности са папом Франциском и председницима Пересом и Абасом, цариградски патријарх јача братске свезе „да би унапредио мир, стабилност и безбедност између јеврејских, муслиманских и хришћанских заједница на Средњем Истоку,“ наводи се на екуменистички обојеном сајту Грчке архиепископије у Америци.

Овај сајт не спомиње чињеницу да је Вартоломеј фактор нестабилности у самом православном свету где се под утицајем његовог екуменистичког пута ствара раздор између православних, те једни отпадају у јерес екуменизма, а други у разне фанатичне расколничке групе и групације које уводе протестантски схваћено тумачење Канона Цркве или харизматичко богословље. Довољно је у том смислу навести у Српској Цркви раскол акакијеваца. Због хаотичног стања у цркви узрокованим јересју екуменизма се занемарују и духовне прелести као што је проблем паничних апокалиптичара окупљених у СПЦ око оца Јоила из Ћириловца или оца Николаја „Пете Трубе“ који саветују људима спаљивање прстију уколико су примили биометријску личну карту. Како ће, оставивши своју кућу у хаосу помоћи да се среде суседски односи заједница других вероисповести, знају само екуменисти који овог источног папу Вартоломеја промовишу.

Успут, напоменимо да, по подацима Aл Arabије Њуз, овом приликом први пут у историји ће се муслиманске молитве и читање из Курана чути у Ватикану.

Правило 45. светих Апостола:
Епископ, или презвитер, или ђакон, који се буде са јеретиком само и молио, нека се одлучи; ако им пак допусти као клирицима, да исто раде, нека се свргне.

Извор: http://www.goarch.org

Погледајте такође: ЕКУМЕНИЗАМ ЈЕ РОДИО ИЗДАЈУ КОСОВА

Припремила екипа Фб странице„Православље живот вечни“