Још један геy у Вучићевом јату: Ко је Марко Благојевић, нови вођин „бројач пара“?

marko blagojevic

Београд – У својој књизи „Како смо Србима подметнули Отпор“, бивши командос из Вијетнама Роберт Хелви, амерички војни обавештајац и оперативац специјалних ратова, сећа се тајних састанака 2000-те, у будимпештанском хотелу Хилтон, са групом од 12 „српских“ регрута, који ће чинити језгро америчке обавештајно-субверзивне групе под звучним називом „Отпор“, и чији ће задатак бити уклањање режима Слободана Милошевића.

У књизи помиње и име Марка Благојевића, кога је недавно Александар Вучић изабрао за директора Канцеларије за помоћ и обнову подручја погођених поплавама. Хејли каже: „…Марко Благојевић (ЦЕСИД) је посебна прича, он вероватно сматра да ‘својој’ отаџбини Србији још није довољно дубоко забио нож у леђа…Недавно, приликом покушаја организовања субверзивне и анти-државне (анти-руске) активности (за потребе западних обавештајних служби) у руском ‘Подмосковљу’, Марко Благојевић (ЦЕСИД) је демаскиран јавно од стране руске државне телевизије и хитно протеран из братске Русије“.

Ко је уопште Марко Благојевић? Јавност је први пут за њега чула још 1997. године, када га је покојна Слободанка Недовић, професорка Правног факултета у Београду, која је била и оснивач Центра за слободне и демократске изборе (ЦЕСИД), довела у ову организацију као „спољног момка“. Тек њеном смрћу (2004. године), Благојевић почиње да изиграва важног човека. Та представа му је успела само захваљујући чињеници да је ЦЕСИД већ био довољно познат, и према резултатима рада и признат.

Али, зашто је Вучић изабрао Благојевића, постаје јасно анализом неких његових изјава које нас подсећају како су нам Американци „утерали демократију“. У једној од њих, коју је дао за енглеско говорно подручје, Благојевић говори о сарадњи са америчким властима и организацијом ИРИ коју описује као главног утемељивача српских демократских реформи и признаје да су „реформе“ у Србији амерички производ, односно, да САД и ИРИ имају улогу оних који „не помажу“, него оних који омогућавају, покрећу и представљају темељ „реформских процеса“ Србије.

Да би било јасније о чему је реч, ИРИ је организација коју финансира влада САД из државног буџета. Позната је у свету по низу државних преврата које су реализовали широм света, по својој директној вези са ЦИА и једна је од организација која је креирала идеју албанског Косова, разбијање Србије и спровођење антисрпских процеса у Србији.

Наравно, и Благојевић је „абонент“ ове организације. Као и многих сличних које раде на девастацији Србије као државе.

У Влади Србије осам министара су припадници геy популације! И њихова сабрат Марко Благојевић долепршао је у њихово јато, као бројач пара.

Милица Грабеж / Таблоид