ДССС „Шчербина“ КиМ: „Данас се Косовом баве дебиласти Марко Ђурић, увек фрустрирани Александар Вучић и рецидив ЈУЛ-а Александар Вулин“

marko-duric-aleksandar-vucic-rekonstrukcija-vlade-vlada-srbije-1363733811-285149

ДРУШТВО СРПСКО-СЛОВЕНСКЕ СОЛИДАРНОСТИ

«ГРИГОРИЈЕ СТЕПАНОВИЧ ШЧЕРБИНА»

КОСОВСКА МИТРОВИЦА

САОПШТЕЊЕ

 

Последња изјава новопоставњеног директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића да Срби који бојкотују парламентарне косовске изборе су за независно Косово, представља последњи чин јефтиног испирања мозга српском народу на Косову и Метохији. За такве наш народ мисли “Рече Марко и остаде жив”. Та народна пословица на прави начин осликава политичку глупост коју је изрекао овај млади функционер Српске напредне странке.

Идући том логиком, испада да Албанци на Косову и Метохји који су дванест година бојкотовали у Милошевићево време српске изборе да су радили за државу Србију што једноставни није тачно. Или пак данас када Албанци са југа Србије бојкотују српске парламентарне изборе раде за Србију што опет није тачно.

Истина је једна друга: Бриселским споразумом а и разбијањем Српске радикалне странке Томислав Николић и Александар Вучић су пристали да на територији Србије заједно са Бриселом и Вашингтоном створе још једну албанску државу на Балкану.

Имајући то у виду они не бирају начин, средства, подвале и лажи да заокруже албанску државност на Косову и Метохији. Приче о наводном бољитку за Србе ако изађу на албанске изборе демантује стварност јер од 2002. године су Срби у Скупштини Републике Косово и изузев пуког политичког декора који тамо представљају српски народ на Косову и Метохији од тога није имао никакву вајду.

Некада су се судбином Косова и Метохије бавиле српске интелектуалне громаде попут Јована Цвијића, Стојана Новаковића, Николе Пашића. Данас се Косовом баве дебиласти Марко Ђурић, увек фрустрирани Александар Вучић и рецидив ЈУЛ-а Александар Вулин.

До душе и циљеви су другачији. Раније је српска елита имала за циљ да Косово врати у крило мајчице Србије а данашњи квази напредњаци Косово и Метохију терају из Србије.

Зато изјаве Марка Ђурића личе на ону народну “Према свецу и тропар” или још боље “Према човеку и беседа”.

 

Косовска Митровица

06. 06. 2014. године

saopstenje02