Асадова победа осрамотила Сједињене Америчке Државе

365686_Hassan-Firouzabadi

Један од најважнијих високорангираних иранских официра је победу Башара Ал Асада на председничким изборима у Сирији прогласио срамотом за САД и опозиционе групе у арапским државама.

„Победа Башара Ал Асада на председничким изборима у Сирији са више од 10 милиона гласова, 88 одсто укупних гласова [процена], је понизила САД и противнике сиријског народа“, генерал мајор Хасан Фирозабади, начелник штаба Оружаних снага Ирана, изјавио је у четвртак.

„Честитамо Башару Ал Асаду и непоколебивом и чврстом сиријском народу на овој части и победи“, рекао је он. „Данас је Башара Ал Асада у ствари потврдила већина сиријског народа.“

Фирозабади је рекао да „чудо“ сиријских избора мора научити САД и присталице Такфири милитаната доброј лекцији, да престану са срамотним делима.

Председник сиријске Народне скупштине, Џихад Ал Лахам, је у среду прогласио победу актуелног председника Асада на изборима од 3. јуна.

Врховни Уставни суд ове земље је потврдио да је више од 73 одсто од 15,8 милиона грађана са правом гласа учествовало на изборима.

После проглашења Асадове победе, масе су изашле на улице широм земље да прославе победу актуелног председника.

Асад ће бити следећи председник земље у наредних седам година.

Од марта 2011 године, више од 160 000 људи је убијено и милиони других су расељени због борби у Сирији подстакнутих и подржаних из иностранства.

Извор: http://www.presstv.ir/detail/2014/06/05/365686/assad-victory-disgraced-united-states/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28