Чик ме сад пипни: Мића Јовановић и Мирослав Мишковић се „ортаче“ са Американцима

miroslav

Заштита је озбиљна ствар, заштита се плаћа озбиљном играчу. А за ту врсту посла од Амера бољих нема.

Данас је Мића Јовановић обнародовао да се ортачи са америчким партнером, да „почели су неки мали разговори па можда у једном делу, са неким процентом, Мегатренд добије Америчког власника“(1), и учинио нешто потенцијално много озбиљније, доделио титулу почасног доктора наука Вудроу Кларку(2). Ко је Вудроу Кларк ? Нобеловац, са тимом на челу са Алом Гором добио награду која ће гарантовати – као Обами за мир и миротворство – да су климатске промене изазване људским деловањем доказана а опасна ствар, да људе, предузећа и државе треба на глобалном нивоу опорезивати не би ли се смањила емисија угљен диоксида. Ал Гор стече стотине милиона већ на послу припреме највеће пљачке у историји, за Кларка не знамо, али основано сумњамо да ће се задовољити почастима мегапрестижног универзитета, биће да овде има још нека посла. И сад Мића може да буде миран, не мора да лупа главу што његовог доктора нападоше за плагијат поред толиких других. Да је раније послушао (или се сетио), и мучени Стефановић би прошао неопажен.

Мишковић, онај старији,  је по сопственом признању дуго био кооперативан и сарађивао са Александром Џамбом Вучићем и свим тим балканским „аутфитом“, али то није било довољно, знамо шта га задеси (законски и затворски, а финансијски, па, чуће се и то). Да се више не понови, а како пре који дан прочитасмо на сајту Танјуга (3), месту с ког се Србима шаљу врло озбиљне поруке, иаоко у виду вести, Мирослав Мишковић и „Делта Холдинг и амерички „Риџ Глобал“ постали партнери“. А шта је и чији је Риџ глобал ? Угледна фирма, крајње угледног човека: „Томас Џозеф Риџ, оснивац компаније, био је, између осталог, први секретар за унутрашњу безбедност САД, гувернер Пенсилваније и члан Представничког дома САД.“ Сада се Томица бави „консалтингом“ и „менаџментом ризика“ (4), каже за клијенте и свој џеп, али с обзиром да му је један од клијената компанија Дипон, чувена и по ГМО, а да М.М. не зна шта ће с оном силном земљом што му Србија будзашто даде, питамо се … а где је ту Џамба ?

Џамба – оригинал, не она обреновачка копија – не би био ту где је да не схвата поруке врсте какву му наведена два бивша клијента упутише, а какав ће му бити одговор, како ће се снаћи и ко ће највише платити, не знамо, али рачунајте да ћете код кума бити позвани и ви.

Александар Јовановић – Срби на окуп
——————————