Борба за шиптарски парламент данас отказана у Штрпцу

kim-strpce-1

Митинг кандидата изборне „Српске листе“ неће бити одржан у Штрпцу, како је то било најављено после митинга те листе у Ранилугу и Шилову.

Члан привремених органа у српској општини Штрпце Ненад Филиповић, који је и опозициони одборник са листе „Српска“ у ткзв. косовској општини Штрпце, рекао је да је њему након митинга „Српске листе“ у Ранулугу и Шилову речено да ће кандидати те изборне листе у 16 часова имати митинг и у Штрпцу, преноси Бета.

Према његовим речима, већ су били одређени и људи који су требали да говоре на митингу у Штрпцу.

„Данас нам је, међутим, само јављено да митинга у Штрпцу неће бити. Нико није појаснио зашто се најављени скуп кандидата изборне ‘Српске листе’ неће одржати у нашем месту“, рекао је Филиповић.

Према сазнањима Бете, људи који су очекивали митинг у Штрпцу су незадовољни због неодржавања предизборног скупа, као и због тога што, како су рекли, пред ове парламентарне изборе није организована ниједна телевизијска емисија, трибина или нешто слично где би кандидати за посланике у ткзв. Скупштини Косова могли да говоре бирачима и одговарају на њихова евентуална питања.

Филиповић је изјавио да је део бирача у Штрпцу незадовољан неодржавањем најављеног митинга, али и тиме што су на изборну „Српску листу“ укључени и кандидати Самосталне либералне странке.

На питање зашто у Штрпцу данас нема предизборног митинга, први на изборној „Српској листи“ Бранимир Стојановић рекао је да кандидати те листе увелико раде на припремама завршне конвенције „Српске листе“ која ће бити одржана сутра око подне испред зграде општине у центру Грачанице.

Стојановић додаје и да су те припреме за сутрашњу завршну конвенцију једини разлог зашто „Српска листа“ нема времена да данас одржи митинг и у Штрпцу.

(РТС-СРБИ НА ОКУП)