НАТО ће против Југо-истока формирати русофобске бригаде еурофашиста

десни сектор2

Одмах по окончању јучерашњег савета министара одбране земаља НАТО пакта, Украјина је саопштила да ће се формирати укро-литво-пољска Sonderkommando[1] са базом у Љвову, која ће се користи у областима жаришта.

У контексту ове новости отварају се планови даљње ескалације кризе у Украјини. Истовремено су војни лидери НАТО изјавили да апсолутно подржавају војно насиље Украјине у Доњецкој и Луганској области.

“Постоји Резолуција Кабинета Министара о потписивању Споразума између Украјине, Литваније и Пољске о оснивању литванског-пољско-украјинске бригаде“ – рекао је министар одбране Украјине Михаил Коваљ пошто су га позвали на велики тепих код домаћина, који су се допунски окупили на састанку комисије Украјина-НАТО.

Коваљ је саопштио да је већ разговарао са колегама из Пољске и Литваније. “Ми смо се договорили да 18. јуна потпишемо тај документ”.

На тај начин се за рат у Украјинском усмерењу ствара прва бригада еурофашиста. Из овог пројекта је очигледно да Запад види Украјину у својству перманентног извора русофобије на нашим границама, полигон за припрему кадрова, чијим рукама Вашингтон планира да демонтира putyland.

Превод са руског: http://rusvesna.su/news/1401896959

 



[1] Sonderkommando – Јединице специјалне намене у нацистичкој Немачкој (примедба преводиоца).