Бриселски Срби: Улазимо у шиптарске институције да ојачамо позицију Србије на КиМ?

???????????????????????????

БЕОГРАД – Поводом одлуке Владе Републике Србије да подржи учешће представника „Српске листе“ на парламентарним изборима на КиМ одржан је састанак на коме је закључено да ће се Срби са севера одазвати позиву државе да изађу на те изборе, саопштила је владина Канцеларија за Косово и Метохију.

Састанку су присуствовали директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, градоначелници све четири општине севера покрајине, Косовске Митровице – Горан Ракић, Лепосавића – Драган Јаблановић, Звечана – Вучина Јанковић и Зубиног Потока – Стеван Вуловић и представници државних органа и организација.
„На састанку је закључено да ће се Срби са севера Покрајине једнодушно одазвати позиву државе да изврше свој задатак и узму учешћа у политичкој борби за остваривање државних и националних интереса Републике Србије, кроз гласање на изборима за скупштину привремених институција самоуправе у Покрајини“, наводи се у саопштењу.

Прецизирано је да је заједнички оцењено да је неопходно ставити што је могуће више покрајинских посланичких мандата у функцију борбе за стварање Заједнице српских општина, али и у функцију предузимања утврђених мера државне политике са циљем отежавања даље промоције и спровођења политике једнострано проглашене независности „Косова“.
„Својим радом у привременим институцијама и наставком преговора сваким даном чинићемо сепаратисте у Приштини све даљим од остваривања њихових циљева, а нашу преговарачку позицију све снажнијом“, наведено је у саопштењу.

Додаје се и да је учешће на тим изборима метод политичке борбе прилагођен околностима у којима се налазимо, а подршка представницима Срба и Србије грађанска и патриотска дужност сваког грађанина Србије на подручју АП Косово и Метохије.
„Решени смо да јединством и одлучношћу у спровођењу дугорочно пројектоване државне политике покажемо одговорност и снагу једне и једине недељиве државе Србије“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Танјуг