РТ: Велика експлозија и пожар у постројењу Шела у Холандији (ФОТО, ВИДЕО)

28.si

Велика експлозија која се видела с километарске удаљености се десила у производним постројењима Шела у Мердијку, у Холандији.

Очевици су пријавили два „енормно јака праска“. Тренутно се не планира евакуација подручја око фабрике, извештава „Омроеп Брабант“.

Ватрогасне екипе су на месту догађаја. Ватром се може „управљати“ али још није угашена – према Служби безбедности Централног и Западног Брабанта.

Сав персонал је збринут – према Шелу – али је неколико људи претрпело лакше повреде.

Још није јасно која је тачно хемикалија проузроковала пожар, али то могу бити етилбензен или метилбензен, како преносе локални медији.

Пожар је избио кад се мењала смена, према Мариеке ван Вијк из Службе безбедности Средњег и Западног Брабанта.

„Пожар је прилично интензиван“, рекла је ван Вијк.

BpPINq5CIAA1ajM

Портпарол Шела је на путу до Мердијка рекао за ББЦ да за компанију постоје два приоритета: осигурати безбедност људи и минимизирати штету нанету животној средини, као последице експлозије.

BpPEVVbCQAEliQq

Ово није први пут да пламен захвата индустријски парк у Мердијку. У 2011 години је избио пожар у Хемипаку који ради са опасним хемикалијама, потпуно уништивши објекте на супротном крају парка.

BpO_qJjCIAAvGnl

 

Извор: http://rt.com/news/163436-shell-explosion-moerdijk-netherlands/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

 

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28