Мегатрендом у будућност, прави научници су глупаци!

aca vucic

Београд – Након мноштва изјава које смо последњих дана могли чути од садашњег премијера, свака наредна звучи још луђа од претходне.

Последња у низу која потврђују наше страхове да нас у пропаст води опасно болестан човек јесте дегутантан покушај одбране (по други пут) доктората његовог пулена Небојше Стефановића актуелног министра унутрашњих послова.

Претходних дана Србијом се проширила вест да је министар Стефановић сем што је докторирао код Миће Јовановића, иначе добропознатом „штанцеру“ докторских дисертација, на Мегатренду, приватном факултету чији је кредибилитет раван дечијем вртићу јер се са више знања уписује факултет него што га остане у глави по завршетку, чак и докторат фалсификовао.

Држећи страну омладинцу, чије се знање показало претходних година док је Неша Слина врло успешно уништио неколико приватних фирми, велики вођа је три научника који су лако успели да докажу плагијат министра полиције окарактерисао као људе који лупетају глупости.

Наравно, ово никако није чудно имамо ли у виду да је читав кадар напредне странке ишколован на Мегатренду, самим тим окружен полусветом и поред завршеног државног факултета, године су очигледно учиниле своје те је врло тешко разумети оне који су стекли знање на државном Универзитету. Односно и сваког ко мозак користи за размишљање.

„Мене питање наводног плагијата веома занима. Завршио сам државни Правни факултет са највишим оценама и мислио сам да знам нешто из те области, али глупље образложење никад нисам чуо“, рекао је Вучић и додао да се са том констатацијом сагласио и министар просвете Срђан Вербић.

А како и не би, видели смо својим очима како пролази било ко се супростави мишљењу великог вође.

„Мислим да стручна јавност треба да оцени да ли се ради о плагијату или не“, рекао је Вучић новинарима у Београду. Он је додао да нико не зна на основу чега су та тројица научника закључила да је Стефановићев рад плагијат. Наравно, како би ико од његових Мегатренд кадрова могао утврдити на који начин су заиста образовани људи дошли до ових закључака.

Премијер је рекао да је тај напад, ако је већ неко желео да нападне Стефановића, могао да буде и много паметнији, али, додао је, изгледа да је данас популарно нападати на овај начин.

Министар Вербић је рекао да је одлука о томе да ли је нешто плагијат или није на универзитету, а не на Министарству просвете.

А на питање да ли ће министар поднети оставку ако се утврди да је Стефановићева дисертација ипак плагијат, Вучић је рекао: „Небојша ће у том случају сигурно знати шта треба да уради“.

„Немам ништа против да будем луд, немам ништа против да будем сом или сомина , како ме већ називају на Б92, што је такође у реду и то показује колико је ова земља демократска и поносан сам на ту чињеницу. А и сом је једна племенита животиња, шинцле од сома су изванредне, посебно кад одете код Бобана на Саву, пробајте прави су специјалитет“, рекао је Вучић.

На сајту „Пешчаник“ у недељу је објављен текст Угљеше Грушића (доцент на Универзитету у Нотингему), Бранислава Радељића (ванредни професор на Универзитет Источни Лондон) и Слободана Томића (докторант Лондонске школе економије и политичких наука) у којем тврде да постоје озбиљне индиције да у Стефановићевом докторском раду има много плагијата.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је јуна 2013. године одбранио докторат на Мегатренд универзитету у Београду на тему „Нова улога стратегијског менаџмента у управљању локалном самоуправом (пример града Београда)“.

Стефановићу је ментор на докторским студијама био ректор Мегатренд универзитета Мића Јовановић( А ко би други до човек коме треба забранити прилазак школи, а камоли му омогућити да води факултет).

„Иста комисија је у писаном облику изузетно повољно оценила поменуту дисертацију и дала сагласност да се приступи јавној одбрани“, рекао је Стефановић.

Васељенска ТВ