Мина погодила болницу у Донбасу, двоје људи погинуло

донбас

Двоје људи је погинуло у гађању украјинских снага болнице у граду Красниј Лиман у Доњецкој области. Такође, главни хирург је тешко рањен гелерима у главу, речено је агенцији РИА Новости у среду у градској скупштини.

Доњецк, 4.јун РИА Новости

У другој половини дана неколико мина, испаљених из минобацача пало је у двориште железничке болнице. У згради су избијени скоро сви прозори, зидови су изрешетани гелерима“, речено је агенцији РИА Новости у градској скупштини Красног Лимана.

Погинуло је двојље људи, мушкарац и жена. Њихов идентитет се утврђује. Такође, рањен је и лгавни хирург Василиј Шиска. „Гелер га је погодио у главу, Ваилиј Иванович налази се на вештачком дисању, изјавио је функционер.

Сви пацијенти успели су да побегну из болнице, осим интензивне неге. Тамо, срећом нико није настрадао, лекари су се побринули да помере кревете пацијената даље од прозора.

Изјава премијера ДНР Александра Бородаја да је Национална гарда у болници стрељала све рањене припаднике самоодбране, тренутно се проверава, изјавио је представник градске скупштине. Колона возила украјинске војске од око 25 јединица технике, укључујући оклопне транспортере и борбена возила пешадије повукла с из Красног Лимана.

Глас Русије