Николић: Захвалност Словенији, а Русији? (ВИДЕО)

sns-toma-nikolic

Председници Србије и Словеније Томислав Николић и Борут Пахор обишли су Обреновац и поплављена подручја у насељима Беле воде и Шљивици. „Кад год и шта год, Србија је уз вас“, рекао је Николић, додавши да су грађани и власт у Србији неизмерно захвални Словенији на указаној помоћи.

На крају обиласка града који је најтеже погођен поплавама, председник Србије је захвалио народу Словеније.

Николић је нагласио да је опрема коју су словеначке екипе донеле у Обреновац била неопходна да би се ублажиле последице поплава, преноси Танјуг.

 

Председник Србије је, у изјави новинарима, истакао да је посета словеначког председника Србији била раније договорена и да је додатно показала колико две земље имају чврсту везу, али и да је потребно да се учини све како би та веза била још чвршћа.

Са стањем на терену председника Србије упознао је Миленко Божовић, командант Жандармерије, и председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Николић је захвалио Пахору за посету и додао да би Словенија на искуству поплава у Србији могла да утврди „шта још треба да установи на свом систему одбране од непогода које не могу да се предвиде“.

Председник Пахор, који је претходно обишао и екипу Цивилне заштите из Словеније, истакао је да је трагедија већа него на сликама и снимцима које је имао прилике да види.

Он је изразио наду да су словеначке екипе помогле у смањењу патњи жртава поплава и најавио да ће Словенија наставити да помаже.

У Обреновцу, од почетка поплава, налази се екипа Цивилне заштите Словеније, која тренутно ради на испумпавању вода.

РТС