Вучић обелоданио прљаве послове у полицији: „Тек сада почињемо!“

dacic-vucic-jt

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је део полиције подметањима уклањао конкуренцију и навео пример некадашњег кандидата за директора полиције, који је компромитован тако што је његова малолетна ћерка лажно окривљена за поседовање дроге.

„Видео сам на примеру једног човека који је требало да постане директор полиције, својевремено је био неки кандидат за директора полиције, пристојан човек, иначе, и одједном су његовој ћерки, која је тада имала 17 година тобоже пронашли дрогу. Убијен је тај човек и то дете. Дете, наравно, никада ни цигарету није запалило, а камоли дрогу користило“, рекао је Вучић Радиотелевизији Србије.

Он није желео да каже име тог бившег кандидата за директора полиције. Први и до данас једини директор полиције је Милорад Вељовић који је на тој функцији од када је установљена 2006. године.

Премијер је рекао да се поводом те лажне оптужбе ништа није могло учинити, јер су „они направили некакве службене белешке које су њих двојица, тројица потврдили“ и тако је конкуренција збрисана.

„Било је много таквих случајева, а сада је дошао неко ко се не плаши рекета и уцена разних сумњивих структура у власти и неко ко неће да наседа на те трикове. Мене баш брига за то“, рекао је Вучић.

Додао је да је на тај случај обратио пажњу пошто се запрепастио када је увидео да је „добар део полиције и система“ био незадовољан због хапшења Дарка Шарића, оптуженог за кријумчарење 5,7 тона кокаина.

„Претпоставили су да ће на видело да испливају тајне коме је Шарић давао новац, а није мало давао. Он је већ нешто о томе говорио, а могуће је да ће да говори и у будућности. Наравно, то би увек требало узети са резервом и да се види шта је тачно а шта није, то мора да буде проверљиво“, рекао је Вучић.

Он је навео да су неки у полицији, поводом инцидента који му је представљен као да је учествовао и његов син, покушали да му нешто „учине“. „Рекао сам станите, немојте да ми чините ништа. Рекли су да смо то завршили, а ја да нисмо ништа завршили, него да тек сада почињемо„, рекао је Вучић.

Лист „Информер“ објавио је јуче да је Вучић поднео кривичне пријаве против „непознатих особа“ из врха МУП због лажног пријављивања, пошто је из полиције погрешно обавештен да је његов син учествовао у инциденту на сплаву на којем је претучен голман Владимир Стојковић.

Вести