Курир: Државни удар – мафија у МУП покушава да уцени Вучића!

А022-1-Kurir-29-05-2014

Корумпирани део полиције у страху да ће бити откривене њихове везе са картелом нарко-боса Дарко Шарића; Измишљеним аферама криминализовани полицијски функционери покушали су да ставе под контролу председника Владе

БЕОГРАД – Не трпи уцене.

Председник Владе Александар Вучић поручио је да ће Србија бити нормална и уређена земља упркос жељи многих да се то никад не деси. Премијер је поводом случаја шефова полиција који су покушали да исконструишу лажну причу да је његов син учествовао у тучи на београдском сплаву у намери да изнуде његову оставку поручио да њега нико не може да уцењује.

– Никад никоме нећу дозволити да ме уцењује, да ме рекетира или да се на такав начин понаша према било коме у држави Србији, тако да, као што сте видели, нисам имао шта да кријем и чега да се плашим – казао је премијер и поручио:

– А сви они који пате од разних теорија завере и мисле да тако могу да управљају Србијом, као што су управљали претходних 10-20 година, нека добро размисле, времена су се променила. Србија ће бити нормална и уређена земља упркос вољи многих да се то никада не деси.

Никад никоме нећу дозволити да ме уцењује… Александар Вучић – Почео да разоткрива саучеснике… Дарко Шарић

Вучић се, како је Курир јуче писао, нашао на удару високих функционера МУП – покушали су да га уцене лажном информацијом да је његов син Данило (16) претукао голмана Владимира Стојковића на београдском сплаву „Ривер“.

Пошто га је полицијски начелник 10. маја известио да је међу очевицима био полицајац и да је о инциденту направљена службена белешка, Вучић је био решен да се 11. маја повуче с функције премијера. Пад Владе је избегнут јер је откривено да је реч о превари – снимци сигурносних камера са сплава за које су из полиције, наводно, тврдили да не постоје јер су камере ван функције показали су да Вучићев син нема везе с инцидентом.

Цео догађај смислили су, како сазнајемо, делови полицијских структура који су годинама уназад сарађивали с ухапшеним нарко-босом Дарком Шарићем и помагали његовом криминалном клану.

– Бесни што им је покварио пословне комбинације са Шарићем, решили су да се (о)свете премијеру. Ти полицајци помагачи су у паници после хапшења Шарића и страхују да би могао да их откуца на суду. И решили су да се свете. Они су чак планирали да ликвидирају Шарића, али им се све изјаловило јер је управо из тих разлога полиција била искључена из хапшења Шарића, на чему је радила БИА – прича извор Курира и наставља:

– Те полицијске структуре су добро организоване, добро се држе већ деценију-две. Они су контролисали и „земунски клан“ и „радили“ су на њиховом повезивању с криминалним структурама у Европи. Та мрежа ће, међутим, бити раскринкана јер ће доћи до чистке, нарочито у врху МУП.

Наговестио везе – нарко-бос пикирао папају

Дарко Шарић је у Специјалном суду изјавио да је процес против њега монтирао „генерал Папаја“, али није открио ко стоји иза тог надимка.

– Генерал Папаја је мене пржио на ватри четири године. Е, нека се он сада мало пече, јер зна шта је урадио – рекао је Шарић.

Како је Курир писао, он је „Генерала Папају“ помињао још у авиону за Београд. Први пут јавно причао је о њему приликом изношења своје одбране у Специјалном суду. Тада је рекао да ће тужиоцу доставити податке о ком полицијском генералу је реч.

Оштро – Небојша Стефановић: Нема скривања иза значке

Министар полиције Небојша Стефановић за Курир каже да је истрага овог случаја у току.

– Узете су изјаве свих учесника и јасно је да је у читавом поступку било неправилности. Нећу дозволити да се ико крије иза полицијске значке и инсистираћу на утврђивању одговорности, као и кажњавању свих који су се огрешили о закон и правила службе – нагласио је Стефановић.

(Љиљана Лукић – Курир)