Оборен украјински хеликоптер изнад Славјанска, 14 мртвих, међу којима је и генерал Сергеј Куљчицкиј

general-sergej-kuljcickij

СЛАВЈАНСК – Четрнаест украјинских војника, међу којима је и генерал-мајор ратног ваздухопловства Сергеј Куљчицкиј, погинуло је данас у близини Славјанска кад су проруске снаге обориле украјински војни хеликоптер, изјавио је вршилац дужности председника Украјине Александар Турчинов.

Хеликоптер је оборен у јеку борби између украјинских и проруских снага за контролу над Славјанском, граду на истоку Украјине, пренела је телевизија „Раша тудеј” (РТ).

Украјинска војска поново је јутрос почела да гранатира Славјанск и оближњи Краматорск, чиме је наставила масовну војну операцију на истоку земље, јављају локални медији.

„У Краматорску и Славјанску је покренута војна операција пуног обима. На том подручју се чује интензивна пуцњава, а изнад градова се види густи црни дим”, јавила је локална новинска агенција Остров.

Славјанск је постао епицентар сукоба проруских снага и украјинске војске последњих седмица.

У граду, који је удаљен око 160 километара од руске границе, на удару минобацачке ватре украјинских снага су стамбене четврти, због чега су неки грађани приморани да се евакуишу, навела је агенција АП.

(Танјуг)