ДСС КиМ позива на бојкот шиптарских избора

dss slika

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ ЗА

КОСОВО И МЕТОХИЈУ

Демократска странка Србије позива све Србе широм Косова и Метохије да бојкотују парламентарне шиптарске изборе које је расписала самозвани председник Косова Атифета Јахијага. Срби не треба да изађу на парламентарне косовске изборе јер тиме својим изласком  верификују и легализују сепаратистичку парадржавну творевину звану независно Косово.  Демократска странка Србије подсећа све Србе широм Косова и Метохије да се избори одржавају под симболима и по уставу самопроглашене државе Косово, због чега би Срби својим изласком на изборе постали саучесници у устројству још једне албанске државе на Балкану. Демократска странка Србије подсећа такође Србе на Косову и Метохији да су шиптари пуних 12 година бојкотовали изборе које је расписивала држава Србија са циљем и намером да створе своју државу. Ако су могли они ваљда можемо и ми.

Покрајински одбор Демократске странке Србије подржава одлуку општинског одбора ДСС-а у Косовској Митровици о искључењу чланова ДСС-а зато што су чланови општинске изборне комисије за шиптарске изборе у организацији владе Косова. Ради се о следећим члановима :

-Слободан Димитријевић;

-Миодраг Ралић и

-Жарко Пајовић.

Покрајински одбор ДСС-а ће и убудуће наложити искључивања из странке све оне чланове који својим политичким деловањем учествују у настајању и формирању самопроглашене републике Косово.

 

 

У Косовској Митровици                                                         Покрајински одбор ДСС-аКиМ

28.05.2014.год.                                                                 __________________________

Председник: Др Ненад Којић