Кина напада шпијунске операције Сједињених Америчких Држава

??????????????????

Кина је извршила општи напад против америчких шпијунских операција, рекавши да су захватиле сваки део земље.

„Америчке шпијунске операције су продрле у сваки кутак Кине“, каже су у извештају кинеске Академије за сајбер простор.

У извештају се наводи да су мете америчког надзора кинеска влада и кинески лидери, кинеске компаније, научно-истраживачки институти, обични грађани на мрежи (netizens) и велики број корисника мобилних телефона.

„Америчке шпијунске операције су отишлие ​​далеко ван правног образложења ‘антитероризма’ и показале су ружно лице своје потраге за личним интересом и потпуни недостатак моралног интегритета.“

Кина је раније овог месеца позвала „на тепих“ америчког амбасадора у Пекингу због оптужнице Вашингтона против кинеских војних официра за које Сједињене Америчке Државе кажу да су умешани у сајбер шпијунажу.

Кинески помоћник министра иностраних послова Женг Зегуанг срео се са америчким амбасадором у Кини Максом Баукусом пошто је Вашингтон оптужио пет војних официра за хаковање америчких нуклеарних, металских и соларних компанија „да би украли тајне“.

Кинески портпарол министарства иностраних послова Ћин Ганг је рекао да је сам Пекинг жртва „америчке тешке сајбер крађе“.

Високи кинески званичници су упозорили САД и њене савезнике да не распирују невоље широм азијско – пацифичког региона.

Извор: http://www.globalsecurity.org/intell/library/news/2014/intell-140526-presstv01.htm
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28