Атифете Јахјага ујединила Е-новине и патријарха Иринеја

bovm4r-caaejr9k
„Сви говоре „мир“, а мира нигде нема“. – конференција верских лидера о миру и толерацији у Призрену, граду у коме је од 8.000 Срба остало не више од двадесет њих, углавном стараца. Конференцији је присутствовао врх УЧК и портпаролка ове организације Атифете Јахјага. Активну улогу у конференцији једноумља узео је и Сава Јањић, добро котирани монах у западним „амбасадама“ држава окупатора у Приштини.

Aнтицрквени сајт Е-новине повређен критиком на рачун сепаратиста на Косову. Вређа их титулисање косовских сепаратиста као сепаратиста. Сматрају да сепаратисте треба прихватити као државнике, а покрајину Косово и Метохију као „Републику Косово“.

Овај портал је објавио чланак „Međureligijski bombaški skup“ као оправдање и заштиту сепаратиста од напада којима су их изложили „Православље живот вечни“ и „ФБРепортер“. ПЖВ је, наиме, знацима навода бомбардовало сваку функцију коју држе Хашим Тачи и Атифете супротно Уставу Србије. Овим поводом, Е-новине су по први пут указале помоћ и подршку и врховништву у СПЦ, што је знак приближавања у ставовима екумениста и атеиста.

Портал Е-новине је, вероватно, најциничнији представник србофобије у самој Србији. Аутори овог портала своје ставове заснивају на националном мазохизму и камелеонству условљеном глобалним процесима у свету. Отворена борба против државе у којој живе можда би био само усамљени случај патолошког понашања једне групе људи која себе не види у држави у којој је већина православних хришћана да њихови ставови нису све више слични и владарима те исте државе, па и црквене олигархије.

„Mnogi su antihristi stigli u Prizren, ali ne mogu da prevare portal Pravoslavlje život večni i Srbski fejsbuk reporter, dosledne u borbi protiv papinstva, ekumenizma, Save Janjića, Jude Iskariotskog i sličnih separatista…,“ 

– пише аутор са Е-новина поводом нашег текста „МНОГИ СУ АНТИХРИСТИ СТИГЛИ У ПРИЗРЕН“ о конференцији одржаној у Призрену на којој су верски лидери различитих религија, а без представника Православља, дали подршку сепаратистичкој управи из Приштине.

Е-новине су, што би требало да буде забрињујуће за свако друштво било оно српско или енглеско, постале толико сличне у ставовима државном режимском апарату и црквеној олигархији у СПЦ да немају кога више да критикују до малене портале „Православље живот вечни“ и „ФБРепортер“. То је, нажалост, слика данашње слободе медија у Србији, где под диктатуром марионета Европске Уније, нема места за озбиљније медијске пројекте. Беда цензуре у Србији се огледа у томе да је коментатор Е-новина материјал за своје подругљиво писање тражи, када нема где, у коментарима испод написаног текста.

Значајно је да свог највећег противника, ови свакидашњи ругатељи Цркве и мрзитељи православног учења, налазе данас у епископу Артемију, на кога се текст ПЖВ уопште не односи, већ је преузет само један његов цитат који одсликава однос православног хришћанина према отаџбини, тј. Косову. Њихово титулисање епископа Артемија као „монаха“ је у складу са резултатима парламентарног гласања које је обављено у Сабору СПЦ приликом расправе о томе како каштиговати епископа који се држи учења Цркве и које по црквеним правилима нема никакву тежину. Тада је већина гласала за рашчињење и тако је гажењем црквеног етоса, Канона и Предања уведено безакоње као закон рада црквених тела СПЦ. Наравно, за Е-новине, које се хвале својом јеретичношћу и неконвенционалношћу „Канони могу бити везани мачку о реп“ (израз екуменистичког епископа Атанасија), као што су и Устав Србије везали некој дивљој животињи о реп, па покрајину Косово називају „републиком“ без „љ“.

Untitled-1

Подругљива илустрација Е-новина са потписом испод слика: „Особа А: Ја сам монах Артемије. Особа Б: Ја сам монах Артемије“. Очигледно је да аутор не верује у Бога, како наглашава у свом чланку, али би ипак волео да свог идеолошког противника претвори у ђавола.

„Oni su,“ кажу Е-новине мислећи на ПЖВ и ФБР, „svakako, informisani i o tome čega nije bilo i neće ga biti. Kao i boga, uostalom. Iako je ovo njegova tematika.“

Своју аргументацију да је Косово достигло велики степен толеранције Е-новине узимају из гебелсовских акција САД и Европске Уније и њихових успеха у Савету безбедности УН. Као да кажу: „Савет безбедности је похвалио, а ПЖВ и ФБР бесрамници куде ПР наступе сепаратиста, срам да их буде!“

Е-новине: – Iz drugih, svima dostupnih izvora, saznajemo da je Savet bezbednosti UN pohvalio Kosovo zbog organizovanja prošlogodišnje Nedelje toleracije i pomirenja, jer je ovaj događaj privukao “lidere svih vera na Kosovu, uključujući i one iz Srpske pravoslavne crkve”.

“Ovogodišnje izdanje predstavlja važan osnov za reafirmisanje kosovske posvećenosti izgradnji harmonije među različitim zajednicama, ali i sa komšijama u regionu. Osim toga, fokusiranjem na različitost, toleranciju i dijalog, Kosovo pokazuje da ima želju da se bori protiv sve većeg prisustva radikalnih verskih grupa na globalnom nivou”, navode organizatori.

Grad Priština je među stotinu drugih gradova dobioKamen mira iz Hirošime, simbol nade i pomirenja. Skupština Kosova organizovala je deseti godišnji Molitveni doručak Jugoistočne Evrope, po uzoru na Molitveni doručak u Sjedinjenim Državama.

Ако је Савет безбедности тако рекао, његова се не пориче. Али, ипак је важно да се дода: етничко чисто Косово је постало такво управо преко „гасних комора“ медија са запада и њихове коварне пропаганде и дипломатског насиља Запада. Геноцид се не врши више хитлеровском методиком, већ на суптилнији начин, али су резултати исти – Хрватска, Косово и Метохија испражњени од Срба „боље“ него у време Анте Павелића, православне цркве узурпиране и опустошене. Е-новине јесу капои своје нације, без којих ниједан концентрациони логор не може да делује, па ни овај данашњи у европској Србији. Својим текстом скренули су пажњу на себе и доказали су да су и они учесници уништења свог народа. Ипак, данас је њихова улога маргинална. Државни апарат шовиниста и црквена олигархија екумениста су им одузели и њихов део посла распиривања мржње на Балкану.

Главни и одговорни уредник Е-новина Петар Луковић говори о свом слагању са Вучићевом владом и вређа народ у Републици Српској

Погледајте, такође: СПЦ НА КОСОВУ ПО ВИКИЛИКСУ

Припремила екипа странице  „Православље живот вечни“