Николић: Држава је беспрекорно обавила посао, а да су грађани били послушни избегли бисмо жртве (ВИДЕО)

????????????????????????????????

ОБРЕНОВАЦ – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас у Обреновцу да су поплаве које су погодиле Србију пример „како су се држава и грађани ујединили у једној ситуацији“, да је држава добро реаговала, али да мора да се припреми за евентуалне будуће ситуације.

„Велики наук, велико искуство, на жалост, стечено на свом примеру. Опомена за будућност да ово може да се деси. Не толико опомена држави – држава се изванредно снашла, влада је беспрекорно обавила свој посао, посебно ови људи који су били овде на терену“, рекао је Николић РТС-у.

[jwplayer mediaid=“38744″]

Председник је додао да је „за грађане велика опомена“.

„Ако смо их сви молили, упућивали апеле преко свих медија да се евакуишу и да послушају – данас су ваљда схватили да бисмо да је само било мало више сарадње, избегли људске жртве“, рекао је Николић.

Према његовим речима, материјалне жртве не могу да се избегну, али могу да се поправе, али људске жртве могу да се избегну, али не могу да се поправе.

„И у томе је сва разлика и сва наука после ове поплаве“, рекао је Николић.

Председник Србије је обишао Обреновац, који је највише страдао у катастрофалним поплавама, и допремио 15 возила са конзервираном храном, храном за бебе, пеленама и водом, навео је РТС.

(Танјуг)