(Најновија вест) МНОГИ СУ АНТИХРИСТИ СТИГЛИ У ПРИЗРЕН

posl-vrem
Римокатолички бискуп држи говор на конференцији, на којој поред прошлогодишњих учесника учествују и још неке шитске исламске секте.

Преко 150 гостију из скоро 50 земаља окупиће се у историјском граду Призрену од 23. до 25. маја на другој међуверској конференцији која означава почетак „Недеље толеранције и помирења на Косову“, која ће бити реализована од 23. до 30. маја. Првог дана конференције, оно што није неочекивано, најзначајнији наступ је имао представник узурпатора Рашко-призренске епархије Сава Јањић. Његов наступ је окарактерисао представник „владе“ шиптарских нациста Петрит Сељими овим речима:

„Јаке и пуне смисла речи Саве Јањића и других панелиста које подржавају дијалог на отварању конференције.“

Након успеха прошлогодишње конференције у Пећи, друга годишња „Конференција међуверског дијалога“ ће бити стециште про-НАТО опредељених верских лидера, дипломата, правника, лидера НВО, академика, представника цивилног друштва и међународних медија. Конференција под називом „Религија и политика: Јачање међуверског дијалога у циљу демократског развоја“, одржава се у хотелу „Теранда“.

Конференцију је отворила тзв. председница Косова, сепаратисткиња Атифете Јахјага у вечерњим сатима у петак, 23. маја и говорила је о хармонији између представника различитих заједница.   Између осталог, представница сепаратиста Јахјага је рекла:

„Да опишемо наш пут ка стварању Косова који ће бити дом за све своје грађане, не морамо да гледамо веома далеко. Наша референтна тачка је била и јесте наша традиција мултикултурализма који је карактерисала пејзаж Косова вековима.“

Саборац Јахјаге, вршилац улоге „министра иностраних послова Косова“ Енвер Хоџај је тим поводом рекао: „Косово је и даље одлучно да покаже своју улогу као лидер у олакшавању међуверског дијалога не само међу својим верским заједницама, већ и у региону и шире, као активни учесник у глобалној заједници.“ Хоџај ће одржати говор учесницима конференције у суботу 24. маја.

На конференцији учествују као представник ислама муфтија Наим Трнава, док Сава Јањић представља Београдску патријаршију. Фантомски представник Јеврејске заједнице која иначе на Косову не постоји јер су је шиптарски нацисти уништили, Демир Вотими, ће прочитати писмо конференцији од врховног рабина Израела. Конференција је организована од стране тзв. „Министарства иностраних послова Косова“ уз подршку западњачких донатора и партнера тзв. „цивилног друштва“.

Главни спонзори су лоби-организација Тонија Блера (Tonny Bler Feith Foundation), римокатоличка прозелитска заједница „Светог Еђидија“, америчка и норвешка окупациона управа на Косову, Канцеларија ЕУ на Косову, „Британски савет на Косову“ и тзв. „Канцеларија председнице Косова“. Од гостију ће бити утицајан папистички кардинал Ренато Мартино Рафаеле, Будимир Лончар, бивши комунистички министар спољних послова Југославије и Фаисал Бин Абдул Рахман Бин Муамар, генерални секретар Центра за међукултурални и међуверски дијалог краља Абдулаха Бин Абдулазиза.

posl vrm

Данас су Хашим Тачи, Петрит Сељими и Атифете Јахјага постали „витезови краљевског реда Франциска Првог“. Звање је доделио утицајни представник ватиканске државе кардинал Мартино.

У активности конференције укључена је и промоција књиге „Уништавање исламског наслеђа на Косову у рату 1998-1999″, у Народној библиотеци Косова 27. маја и јавно предавање Његовог Височанства јорданског принца Гази Бин Мухамад на тему „Кур’ан и љубави“ 29. маја. Наравно, о уништењу српског православног наслеђа и геноциду над Србима неће бити речи.

Видовдан је заиста Видов дан, када се јасно види и сагледава „ко је вера, а ко је невера“. То је вечито српско огледало… Када сунце зађе том историјском Видовдану, заћи ће сунце и целом српском народу. И више нам се неће родити, јер неће бити Србина да би му се сунце наново родило. Управо зато што је Видовдан опредељење за „Царство Небеско“ не само Кнеза Лазара, него читавог српског народа до Косова и после Косова. Нажалост, како оног првог Видовдана тако и данас, нису малобројни ни они Срби којима је више омилело „царство земаљско“. За такве ништа у нашој историји и у нашем народу (па ни сам тај народ) није толико свето да се не би могло продати, уновчити и издати. Као и за Вука Бранковића. (Еп. Артемије)

23890

Традиција мултикултурализма“ на Косову и Метохији. Разорен манастир Девич. Нико није одговарао.

Погледајте: ЗАЈЕДНИЧКИ КОСОВАРСКИ ИДЕНТИТЕТ ЗА АЛБАНЦЕ И СРБЕ

Припремила екипа странице„Православље живот вечни“