Откривамо паклени антивладин план тајкуна и опозиционих политичара, Вучића удавити у поплавама!

informer naslovna

Одмах после укидања ванредне ситуације и проласка тродневне жалости, опозиција и такозвани независни медији кренуће са кампањом против Александра Вучића и Владе Србије. Циљ ове кампање јесте да се власт прогласи највећим кривцем за катастрофалне поплаве.

Појединци у врху Демократске странке и коалиције окупљене око ње, али и неки тајкуни који одраније имају проблема са влашћу поплаву која је опустошила добар део Србије и однела најмање 27 жртава виде као идеалну шансу за рушење рејтинга СНС.

Како сазнајемо, већ је одржан састанак двојице тајкуна са неколицином политичара (имена позната редакцији) на ком је било речи о „шанси за урушавање власти која никако не сме да се пропусти. Договорен је, тврде обавештени, план да се на све могуче начине- и преко друштвених мрежа и преко неких медија – већ од викенда крене са наметањем тезе о ненародној власти.

„Њихов циљ је да докажу да је Вучић неспособни демагог и зли диктатор који није у стању да заштити земљу. Идеја да се Вучић натера да у наредних седам дана смени неког од министара и блиских сарадника, односно да тако призна и своје део кривице- преноси извор Информера из самог врха власти и наводи да циљ ове кампање између осталог да се спречи евентуална истрага о одговорности бивших власти које су од 2000.до 2012. десетине милионе евра намењених за заштиту од поплава ненаменски потрошиле.

Одређена је и прецизна стратегије. На почетку да се Власи не сете, гађаће председника општине СО Обреновац Мирослава Чучковића, који је функционер УРС. Чак ће тражити његово хапшење да би се преко њега доказали и кривицу градоначелника Синише Малог и самог Вучића…- прецизирао је наш извор.

Један од важнијих делова договорене кампање јесте и „стално понављање гласина о хиљадама мртвих који се крију по хладњачама“

„Креатори антивладине кампање процењују да је управо на тој причи власт најрањивија… То је она теорија о хиљаду пута поновљеној лажи у коју на крају већина поверује….“ рекао је извор.

Званично, нико у Влади јуче није хтео да коментарише наша сазнања. У кабинету премијера Вучића речено нам је да ће он управо он инсистирати на на истрази.

„Напишите слободно да премијер једва чека да се отвори истрага и утврди ко је све и за шта крив- рекао нам је синоћ један од Вучићевих блиских сарадника.

Случајно или не, тек јуче на насловној страни дневног листа „Данас“ као главна најава објављен је текст у коме се управо покреће питање одговорности премијера и Владе за поплаве и у коме заменик шефа посланичке групе ДС Борко Стефановић тврди да је „ванредна ситуација искоришћена за гушење медија“!

Аналитичар Бранко Радун тврди да „антивучићевска кампања“ на интернету последњих дана делује врло синхронизовано, што значи да вероватно има страначку обојеност.

„Није јасно ко би све то имао интерес да то води, али вероватно иза те антикампање стоје сви којима смета јак играч на српској политичкој сцени…-подвлачи Радун.

Са њиме се слаже и Драгомир Анђелковић:

„Довољно је отичи на блогове, сајтове и тамо прочитати текстове где се наводе стравичне цифре жртава у поплавама и где се власт позива на одговорност у тренутцима кад борба још није готова…- закључује Анђелковић.

(Информер)