Ухапшени одбегли терористи из Дреничке групе

sami lushtaku12

ПРИШТИНА – Оптужени у предмету Дреничка група Сами Љуштакуа, Исмет Хаџу и Сахита Јашарија, ухапшени су протекле ноћи и спроведени у затвор у Дубрави, саопштила је „Полиција Косова“.

Хапшење је спроведено по налогу Основног суда у Косовској Митровици.

Њих тројица су оптужени у предмету Дреничке групе за кривична дела ратног злочина над цивилним становништвом, укључујући тортуру, злостављање и убиства за која се претпоставља да су извршена у центру притвора ОВК у селу Ликовац током 1998.

Дневник Коха диторе, пише да су адвокати и чланови породица оптужених преговарали са ткзв. институцијама правде на Косову, Еулексом, Полицијом Косова и Корективном службом, што је створило опасан преседан да се може преговарати о примени закона на Косову.

Преговори су трајали три дана док је све време било нејасно да ли се оптужени налазе у болници у Приштини, где су из затвора пребачени на лечење, или су побегли.

Они се нису појавили на заказаном суђењу 22. маја, а председавајући судија тада је издао налог за њихово хапшење јер се није знало да ли су у болници.

Од петнаест оптужених из Дреничке групе њих седам су били у притвору од 31. маја просле године.

Припадници Дреничке групе су бивши врховни командант ОВК и такозвани амбасадор Косова у Албанији Сулејмана Сељимија, садашњи председник Србице и бивши командант оперативне зоне Дренице ОВК Сами Луштаку, као и посланик Скупштине Косова Фадиљ Демаку, председник Глоговца Недзат Демаку као и Агим, Башким, Дритон и Сељман Демај, Јахир Демаку, Зећир Демаку, Сабит Геци, Исмет Хаџа, Сахит Јашари, Исни Тачи и Авни Забељи.

БЕТА- СРБИ НА ОКУП