Вулин: Срби са КиМ показали да су уз своју Србију, а да ли је власт показала да је уз Србе на КиМ?

aleksandar-vulin-izdajnik

БЕОГРАД – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин оценио је вечерас, поводом дочека шлепера са хуманитарном помоћи Срба са Косова и Метохије, да су Срби из јужне српске покрајине показали да воле и да су уз своју Србију.

До магацина Црвеног крста у Београду стигао је један од осам шлепера, у коме се налази око 15 тона хуманитарне помоћи, коју су у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачцка и социјална питања и у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, сакупили Срби са Космета.
„Срби са Косова и Метохије су овим камионима послали 100 тона помоћи. У питању су храна, вода, хигијенска срдства, баш оно што се тражило. Они су на овај нацицн рекли хвала својој Србији и да су уз Србију када је тешко“, казао је Вулин.

Ко не познаје Србе са Косова и Метохије, према његовим речима, може да се изненади овако несебичним гестом, али онај ко их познаје зна да ово личи баш на њих, да су најбољи када је најтеже, да су увек уз своју Србију и да на овај начин желе да кажу колико им је стало да увек будемо једно и заједно.
„Сто тона помоћи и то вредне није мало. Скоро све општине на Косову и Метохији су одвојиле део својих буџета за настрадале од поплава. Комбинат Трепча је већ дао милион динара, Срби у пећком округу, једног веома сиромашног краја скупили су пола милиона динара. То су људи који живе од месечне накнаде у висини 8.000 до 11.000 динара“, објаснио је министар додајући да ова помоћ значи више од новца.

Вулин је указао да се седам екипа из Косовске Митровице налази у Обреновцу где је у току дератизација терена.
„Као неко ко је био задужен за Косово и Метохију могу да кажем да сам бескрајно поносан на Србе са Косова и Метохије“, подвукао је он.

Шлепер са Косова и Метохије предаје се Црвеном крсту, који ће одлучити шта и где је потребно, што је, како је Вулин истакао, врло транспарентан начин.

Поред тога, за сународнике у критићним подручјима, српски народ са Косова и Метохије је сакупио и око 5 милиона динара новчаних средстава, а та акција се и даље наставља.
„Без обзира на њихово економско стање Срби са Косова и Метохије сада могу да се такмиче са најбогатијим људима земље по висини прилога“, истакао је Вулин.

Он је подсетио да су Срби са Косова и Метохије упутили помоћ и Републици Српској.
„То лепо говори о људима са Косова и Метохије и свима нама. Показали смо најлепше лице када се то најмање од нас очекивали, када је било најтеже. Тешко је не волети овакав народ“, поносан је Вулин.

Преосталих седам шлепера упућени су у Краљево, Смедеревску Паланку, Лучане, Бајину Башту и Ражањ, а у остале средине, по препоруци Кризног штаба и Црвеног крста Републике Србије.

Танјуг