Вуловић захвалан шефу америчке канцеларије на Косову на свесрдној помоћи Србима у Зубином Потоку и пожелео да се сарадња настави и убудуће (ФОТО)

trejsi vulovic13

У оквиру обележавања 15.годишњице УСАИД-а на Косову, шеф америчке канцеларије на Косову Трејси Џејкобсон посетила је Зубин Поток ,где је отворила спортски терен у Зупчу, а присуствовала је и обележавању завршетка радова на јавној расвети и тротоарима на Ибарској магистрали, на делу пута за Нови Пазар.

Излагачи домаће радиности са севера, коејсији су своју делатност започели захваљујући УСАИД-у, представили су своје радове мештанима Зубиног Потока, а штандове је обишла и шеф америчке канцеларије на Косову -Трејси Џејкобсон.

„Задовољство ми је да сам овде у Зубином Потоку. Ово је део низа догађаја које имамо поводом обележавања петнаестогодишњице УСАИД-а на Косову. У Зубином Потоку смо заједно са члановима заједнице инвестирали око четири милиона долара, укључујући и инфраструктуру, развој пословног окружења, чак и игралишта. Веома сам срећна што сам упознала новог ткзв. градоначелника и представнике општине и све наше партнере у развоју, овде у Зубином Потоку“, рекла је Трејси Џејкобсон, шеф америчке канцеларије на Косову.

Сала Дома културе у Зубином Потоку била је пуна излагача који су имали могућност да представе све своје производе.

Горан Вучковић је из Лепосавића, седам година се бави узгајањем шампињона , а већ годину дана има помоћ и од УСАИД-а.

„ Планирамо да проширимо производњу и тржиште. Пробаћемо да се пробијемо и на инострано тржиште, да кренемо и тамо са нашим производима“, каже Вучковић.

Шеф америчке канцеларије је отворила и два нова пројекта. Један од њих је завршетак изградње тротоара дуж магистрале у дужини од 830 м и уличне расвете у дужини од 390м.

Шеф америчке канцеларије је посетила и Основну Школу „Јован Цвијић“ у Зубином Потоку, где је присуствовала часу енглеског језика и разговарала са ученицима. Представници општине су заједно са шефом америчке канцеларије посетили и Угљаре и породицу Башчаревић, којима је УСАИД помагао.

Шеф америчке канцеларије Џејкобсон је са председником општине Зубин Поток- Стеваном Вуловићем отворила и спортски терен у Основној Школи „Благоје Радић“ у Зупчу,где је свако од њих могао да окуша срећу на кошаркашком терену.

„Суштина свега је стварање амбијента за запошљавање младих људи, како би био изводљив опстанак на овим просторима“, рекао је Стеван Вуловић такозвани председник општине Зубин Поток.

Такозвани председник општине Зубин Поток захвалио се шефу америчке канцеларије на досадашњој сарадњи и изразио жељу да се овакав вид сарадње настави и убудуће

 

Извор: РТК2 (текст је изворно преузет и није лекторисан)

КоССев – Срби на окуп

trejsi vulovic9 trejsi vulovic10 trejsi vulovic11 trejsi vulovic12 trejsi vulovic14 trejsi vulovic15 trejsi vulovic trejsi vulovic1 trejsi vulovic2 trejsi vulovic3 trejsi vulovic4 usaid zubin potok trejsi vulovic5 trejsi vulovic6 trejsi vulovic7 trejsi vulovic8