Александар Чепурин: Српски народ ће уз помоћ руског народа преживети трагедију која га је задесила

????????????????????????????????????

БЕОГРАД – Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин изјавио је да је Русија од почетка била укључена у решавање кризе која је захватила Србију и поручио да ће остати уз Србију у периоду обнове и да ће српски народ уз помоћ руског народа преживети трагедију која га је задесила.

Он је након радне конференције, на којој су усаглашени приоритети обнове и дате смернице потенцијалним донаторима шта је Србији најпотребније рекао ће српска трагедија бити превазиђена и да ће руски народ саучестовати у свему.

“Мислим да је Русија у овој ситуацији деловала искрено и пожртвовано и тако ће и наставити. Били смо уз Србију пре 500 година, пре 100 и пре 15 година. И сада смо ту и заједнички ћемо надвладати трагедију”, поручио је Чепурин.

Из Владе Србије данас је најављено да ће најкасније у јуну бити организована донаторска конференција на којој ће потенцијални донатори бити у позицији да изађу са конкретним износима помоћи.

Данашња конференција, коју су медији оквалификовали као донаторску имала је пре свега радни карактер и послужила за консултације Владе Србије са представницима европских и светских Влада.

Срна