До сада пријављен нестанак 798 особа, нађено 215

поплаве1

МУП Србије саопштио је да је њиховом оперативном центру од 18. маја до данас пријављен је нестанак 798 особа са подручја угрожених поплавама, од којих је нађено 215 особа. МУП напомиње да ти бројеви нису прецизни због тога што више грађана пријављује нестанак једне особе.

На подручју настрадалом од поплава пронађено 27 жртава, од којих је најмање 10 или 11 од преминуло природном смрћу.

Републички штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се ујутру аутобусима врате сви исељени становици Барича. Разматра се и могућност за повратак једног броја Обреновчана.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић одбацује оптужбе да је закаснио да алармира грађане на опасност од поплава.

Премијер Александар Вучић рекао је да ће обнова земље ићи у четири фазе, а да се од донатора се очекује четвртина потребног новца.

08.40 – Ситуација у поплављеним местима у Срему се полако смирује, али она нису безбедна за повратак евакуисаних грађана, изјавио је координатор кризног штаба у Моровићу, начелник Управе полиције Србије Младен Курибак.

08.20 – Градски секретар за пољопривреду каже да су на територији Београда рашчишћени сви терени који су били приступачни, а на којима су се налазили лешеви животиња.

08.12- Министар рада и социјалне политике Александар Вулин каже да би први мушкарци данас могли да се врате у Обреновац. Вулин, који је јутрос посетио Обреновац, рекао је да се још не зна колико ће људи и када, доћи у тај град да види своје домове. „И даље остаје апел – немојте се враћати у своје домове док вам се не каже да је то безбедно, а то значи да се вода повукла, да су куће хемијски третиране и да нема опасности од рушења“, казао је Вулин за телевизију „Пинк“.

07.12 – Гранични прелаз Бадовинци са Републиком Српском поново је у функцији, док је и даље ван функције прелаз Сремска Рача, саопштено је данас из АМСС, уз напомену да ће повољни временски услови са темпертурама које ће се кретати и до 30 степени у многоме допринети бољој проходности путева.
05.21 – Још један топао дан пред нама

04.50 – Водостај у Хрватској опада, нижи је за 30 центиметара него јуче

04.20 – Зоран Бабић подсетио на помоћ коју су угроженима пружили посланици Скупштине Србије
03.30 – Донаторски састанак заказан за данас у Београду

02:10 – После вечерњег састанка кризног штаба у Обреновцу Милорад Вељовић најавио постепени повратак грађана.

00:23 – Министар омладине и спорта Вања Удовичић захвалио се вечерас свим спортистима како у земљи тако и у иностранству који су учинили све да Србија добије адекватну помоћ.

00:16 – Једанаест камиона-цистерни са шмрковима стигло је у среду увече из Софије као помоћ после поплаве, саопштила је Градска управа града Београда.

00:12 – Министарство унутрашњих послова позвало је власнике или закупце локала из појединих улица у Обреновцу, да до девет сати ујутру буду испред тих објеката.

Агенције – НСПМ