Америка ставља Русију на листу спонзора тероризма?

moskva-crveni-trg

Америчка администрација ће размотрити петицију да Русију укључи у листу земаља које спонзоришу тероризам. Петиција је прикупила више од 100 000 потписа.

Петиција је 23. априла објављена на сајту Беле куће, с тврдњом да Русија изводи тајне операције у Украјини, што се може изједначити са међународним тероризмом. Као резултат стављања Русије на листу земаља спонзора тероризма, Сједињене Државе ће проширити листу економских и политичких санкција против Русије.

За сада, листа земаља које спонзоришу тероризам укључује Иран, Сирију, Кубу и Судан.

Власт у Украјини је промењена крајем фебруара 2014. Врховна Рада свргнула председника Виктора Јануковича са власти, допунила Устав и поверила дужност председника Украјине председнику Врховне Раде, Александру Турчинову. Истовремено, неколико територија у источној и јужној Украјини, као и Аутономна Република Крим нису признале легитимитет одлука Врховне Раде. Нову владу су прогласиле нелегитимном и одлучиле да одрже референдум о будућности својих региона.

Извор: http://english.pravda.ru/news/world/21-05-2014/127619-usa_russia_sponsor_terrorism-0/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком

Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28