Коштуница подржао Николића, да ли и Устав Србије?!

KostunicaБеоград – Војислав Коштуница, лидер ДСС, открио је за „Новости“ да је после званичног сусрета у четвртак, још једном детаљно претресао платформу са председником Николићем:

„У додатном разговору смо појаснили кључно питање: уставноправну везу Србије и њене покрајине КиМ. Начинили смо веома важан корак напред у дефинисању одредбе која јасно утврђује устовноправну повезаност Косова као покрајине у саставу Србије. Најважније је да се у платформи утврди став државе – да је Косово покрајина унутар Србије, и да унутар те суштинске аутономије покрајине, Срби остварују своју аутономију.“

Он нам преноси да је веома задовољан наставком разговара са Николићем и да је договорено да се у наредним данима у текст платформе преточи формулација о уставноправној повезаности покрајине са Србијом.

„ДСС ће веома брзо доставити председнику Николићу договорене одредбе платформе. Сматрам да, после овог усаглашавања, веома брзо треба платформу упутити Скупштини Србије, јер је неопходно да држава има целовит приступ решавању косовског питања. Постоје добри изгледи да се у Србији поново успостави национално јединство према суштинском државном питању. Свој суд и сугестије о платформи треба да дају и најважније националне институције како би се у пуном смислу поновно успоставило национално јединство.

Новости