Кацин: Србија није сама, ЕУ је са њом

aleksandar-vucic-jelko-kacin

БРИСЕЛ – Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин посетиће данас Београд након што су Србију погодиле катастрофалне поплаве.

„Неопходно је показати не само солидарност и помоћ, већ јасно да кажемо да смо с грађанима Србије и да ћемо учинити све што је у нашој моћи да помогнемо у реконструкцији земље. Србија није сама. Она је већ део европске породице народа. Европска унија даје конкретну финансијску и материјалну помоћ и то ће наставити да ради и током реконструкције“, поручио је Кацин.

Он је навео у Србији се у само пар дана одиграла права људска трагедија и незапамћена материјална и еколошка катастрофа.
„Моје мисли су са породицама настрадалих и свима онима који су претпрели штету ових размера у протеклих недељу дана“, рекао је Кацин.

Посебно признање је исказао српској и свим осталим заједницама народа бивше Југославије у Словенији које су се преко ноћи организовале и већ послале више тона помоћи.

Кацин ће обићи словеначки контингент спасилаца који ради на одбрани ТЕНТ у Обреновцу, да би се потом сусрео са министром спољних послова Ивицом Дачићем, као и министрицом за пољопривреду и заштиту животне средине Снежаном Богосављевић-Бошковић.

Кацин ће у име председника Словеније Борут Пахора пренети искрене изразе жаљења грађанима Србије због велике људске, материјалне и еколошке катастрофе.

Танјуг