Забрањен улазак у Обреновац, полиција чува улаз, износе се жртве

472404_obrenovac-lesevi01foto-reuters-marko-djurica_ff

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић рекао је да ће Обреновац бити затворен за повратак свих становника док се не заврши асанација терена. На полицијском пункту заустављени су и новинари, који чекају да им се одобри улазак у попљављен град. Из града су изнесене прве жртве, којих за сада има 14.

„Уколико остане 5.000 људи у Обреновцу, то значи да на 5.000 пунктова треба достављати храну и воду на 12 сати“, рекао је Никодијевић, а објављено је на Твитер налогу београдске управе.

Према његовим речима, потребни су конзервирана храна и средства за хигијену. „Сву помоћ треба достављати у један центар, халу три на Сајму, одакле ће се даље отпремати“, рекао је Никодијевић.

„Мој део града није поплављен. Желео бих да одем до куће и да узмем ауто, али ми не дозвољавају“, рекао је један младић који стоји и чека на улазу у Обреновац.

Полиција у град пушта само екипе за асанацију терена, дезинфекцију и дератизацију, као и екипе Електродистрибуције и Телекома. Главна улица у Обреновцу од јутос се пере и дезинфикује, село Стублине је потпуно евакуисано, а вода је у селима Дражевац и Корнатица срушила мање мостове.

Блиц, Бета