Новак Ђоковић новац освојен на турниру у Риму донира као помоћ становништву угроженом поплавама

djokovic

БЕОГРАД – Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одлучио је да сав новац освојен на турниру у Риму донира као помоћ становништву угроженом поплавама у Србији.

„Председник Фондације Новак Ђоковић дан после освојене титуле у Риму одлучио је да донира сав освојени новац са овог такмичења за угрожене у катастрофалним поплавама у Србији и на тај начин помогне свом народу”, објављено је данас на сајту Фондације „Новак Ђоковић”.

Како се додаје, Ђоковић ће упутити и писмо свим спортским званичницима у свету, институцијама и организацијама како би се укључиле у прикупљање помоћи.

Фондација „Новак Ђоковић” до сада је прикупила више од 600.000 долара, од чега су више од 100.000 долара појединачне донације пристигле преко паy Пал рачуна.

Сва средства биће, како се наводи, употребљена за санацију вртића и школа широм Србије које су претрпеле оштећења због поплава, а Фондација ће све одлуке доносити у координацији са Владом Србије и надлежним министарствима, а први састанак биће одржан већ сутра.

„Наредних месеци нас чека велики и тежак посао на обнови и санацији оштећених објеката. Иако се тек чекају резултати процене штете сигурно је да је она вишемилионска. У овом тренутку је важно да наставимо да позивамо појединце и партнере наше фондације из иностранства јер очекујемо још њихове помоћи како би време за обнову било што краће”, рекла је Јелена Ристић, извршни директор Фондације.

Бета