Бујановац: СНС ушла у коалицију са Шиптарима

Nikolic Taci VucicБујановац – Одборници Српске напредне странке (СНС) у Скупштини општине Бујановац биће део владајуће коалиције коју су до сада чинили Демократска партија Нагипа Арифија, Група грађана Стојанча Арсић, Уједињени региони Србије и коалиција Демократске странке и социјалиста, рекао је ФоНету председник Општинског одбора СНС Ненад Митровић.

„Договорили смо се са српским странкама које учествују у овој коалицији. Остали су још неки детаљи које ћемо врло брзо прецизирати“, рекао је Митровић.

Он је додао да ће СНС добити четири места у власти из квоте која припада српском корпусу.

Митровић ће бити помоћник председника општине Нагипа Арифија задужен за привреду, а СНС ће имати и једног члана општинског већа, директора вртића и представника у Агенцији за локални развој.

Напредњаци ће имати места у управним, надзорним и школским одборима, пропорционално броју одборника који су освојили на локалним изборима.

Локалну власт у Бујановцу формирале су Демократска партија Арифија са 12 одборника, Група грађана коју предводи Стојанча Арсић са пет и Српска листа за бољи Бујановац са четири одборника, а сада ће им се придружити и два одборника СНС.

У опозицији су Партија за демократско деловање, Покрет за демократски прогрес и Демократска унија Албанаца.

ФОНЕТ