Храбри полицајци повређени и промрзли после спасавања угрожених у Обреновцу

spasioci deca

БЕОГРАД – Командант Другог батаљона Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд мајор полиције Милош Симоновић и његов заменик капетан Радослав Репац, задобили су промрзлине и повреде након што су више од 20 сати из воде извлачили угрожено становништво у Обреновцу, саопштио је данас МУП Србије.

Дежурни лекар Полицијске бригаде приметио је симптоме хипотермије код Радослава Репаца и отежани ход Милоша Симоновића. И поред упозорења лекара, храбри полицајци нису желели да прекину са радом на спасавању немоћних људи.

Ипак, промрзлине и повреде учинили су своје, због чега су јуче пребачени у београдски Ургентни центар.

Радославу Репцу утврђене промрзлине задобијене од дугог боравка у хладној воде, због чега је задржан у болници где је добио инфузију и постављена му је лонгета на врату. Милошу Симоновићу санирана је повреда колена и постављена је лонгета.

Неустрашиви полицаци су се заједно са 450 полицајаца из Полицијске бригаде, пробијали кроз набујалу и хладну воду, како би дошли до мајки са децом, старих, које су потом носили назад до безбедних места.

Као и небројено пута до сада, предвођени својим руководиоцима припадници Полицијске бригаде још једном су показали велики професионализам, храброст и огромну хуманост, наведено је у саопштењу МУП-а Србије.

Танјуг