Снимили рушење куће у клизишту (ВИДЕО)

1183327-kliziste

Поплаве и даље изазивају хаос у Босни и Херцеговини. У месту Подгај у општини Вогошћа, активирало се клизиште које је затрпало осам кућа. Више особа је теже и лакше повређено, али погинулих није било, преноси Клиx.ба.

У многим бањалучким насељима и синоћ је било критично стање, а водостај Врбаса расте из сата у сат. Да је ниво воде нарастао за пола метра, цео Ребровачки мост би био под водом, преносе Независне новине. У Добоју ипак ниво воде опада.

Јутрос је под водом и центар Травника. Поплављени су пословни и стамбени објекти, као и бројни аутомобили.

Колико су грађани у страху, показује драматичан апел који је примио Дневни аваз.

„Молим вас за помоћ селу Бистрица код Топчић Поља. Одсечени смо од свих путева, пола села нема, куће се руше… Ако било ко има неку помоћ да нам пружи. Страхујемо… Само хеликоптерима можете доћи до нас, ако неко може да нам пошаље хеликоптер да бар спаси малу децу… Сутра ујутру нам требају хеликоптери, сви ћемо изгинути, не знамо хоћемо ли осванути“, каже се у апелу.

Јуче је у БиХ у спасавању грађана активирана и војска. Хеликоптери су у послеподневним сатима из поплављених кућа у источној Босни евакуисали шест особа.

„Због катастрофалних поплава које су погодиле делове Босне и Херцеговине и Србије, Влада Републике Хрватске понудила је у четвртак помоћ Републике Хрватске суседним државама. Министарство спољних и европских послова одмах је контактирало с надлежним институцијама у Сарајеву и Београду како би договорили потребан облик помоћи“, саопштили су из хрватске Владе.

Ало