Кијевска хунта се придружује Ал Каиди

lead_large

НАТО формира базу за операције против Русије у Украјини, Саудијска Арабија регрутује џихадисте из целе Европе од којих ће у Украјину бити размештено око 5 000 и у Пољској и Украјини их обучава месец дана, међутим, команда над овим снагама не припада Кијеву па чак ни Ленглију, већ најекстремнијим елементима који се боре у Сирији и Ираку.

НАТО и Саудијска Арабија сада успостављају Украјину као базу за операције Ал Каиде, АКИУ – Ал Каида у Украјини ( AQIU – Al Qaeda In Ukraine). Многи су регрутовани из редова ветерана у сиријском рату, преживелих из сукоба између побуњеничких група и напада сиријске војске.

Права Ал Каида

Ал Каида је дуго гледала на Сирију као на шансу за други живот организације која је већ требала да буде прошлост. Јер права Ал Каида није прослављени наследник муџахедина које предводи Осама бин Ладен, како каже савремена митологија.

Бин Ладен је током 1990-их наставио да ради са ЦИА-ом, иако је био озбиљно болестан. Лечен је у болницама САД, Пакистана и земаља Персијског залива, под будним оком ЦИА, чак и у време кад су га САД наводно ловиле.

У неколико наврата је путовао у САД и боравио у Калифорнији у приватном апартману хотела са четири звездице, Хотелу Вашингтон. Уредник часописа „Ветерани данас“ (Veterans Today) и бивши координатор Беле куће за обавештајну делатност, Ли Ванта, присуствовао је састанцима с бин Ладеном у Вашингтону и касније у Пешавару.

У Пешавару је бин Ладен организовао репатријацију недостајућих Стингер ракета које су неки муџахедини покушали да продају на отвореном тржишту. Ванта је у интервјуу из 2012. изјавио да је бин Ладен наставио да служи као посредник између ЦИА-е и Саудијске Арабије и у различитим ЦИА мисијама под маском лидера фабриковане терористичке групе, „Ал Каиде“. Ванта наводи да је Бин Ладен био „добар“ са САД све до своје смрти у децембру 2013. Из Вандиног интервјуа:

„Осама бин Ладен, с узнапредовалом болести бубрега, пребачен је почетком 1990. у амерички објекат у Персијском заливу. Одатле је одлетео за Лос Анђелес и на аеродрому Онтарио се сусрео са Албертом Хакимом, представником председника Буша, Оливером Нортом (условно отуштеним из затвора), адмиралом Вилијамом Дикијем, адвокатом Гленом Пеглауом и генералом Џеком Синглаубом, једним од оснивача ЦИА. Хаким је био лични представник председника Буша и на челу целог пројекта. „Бад“ МекФарлејн,  лице из афере Иран-Контра кога је помиловао председник Буш 1992, такође је био члан групе.

Бин Ладен је онда из Лос Анђелеса отишао у Вашингтон. Тамо је одсео у Хотелу Мејфлауер. Састанци су одржавани у Метрополитен клубу у Вашингтону. Адвокат Глен Пеглау је остао у Метрополитену. Док је тамо боравио, Пеглауова соба је била проваљена и „ствари“ уклоњене. Ни у једном тренутку није било записа, тајних или јавних, да је ова „радна група“ икада распуштена нити постоји запис да је статус Осаме бин Ладена као безбедносног оперативца који ради за владу САД икада окончан. Осама бин Ладен је у свом последњем јавном саопштењу 2001. негирао било какву умешаност у напад 9/11. Нема тајних докумената који  повезују бин Ладена са 9/11 или докумената у којима се за њега каже да је био „отпадник оперативац ЦИА'“.

Ал Каида је конструкција ЦИА и МИ6 и првобитно је била задужена за обезбеђивање покрића за терористичке акције, „лажне заставе“ ниског до умереног нивоа које су требале да подрже манипулације ценама нафте и да спрече Клинтонову администрацију да среже трошкове одбране.

9/11 је све то променио. Десетак ФБИ информатора и нижих оперативаца ЦИА који су чинили Ал Каиду су постали фиктивна војска високо обучених џихадиста са великим подземним базама широм Авганистана, од којих су неке, према интервјуу секретара одбране Доналда Рамсфелда са новинаром Тимом Расертом, биле „десет спратова дубоке и могле да приме хиљаде бораца“. Рамсфелд је говорио о подземним болницама и оклопним јединицама у скривеним подземним базама, за које је рекао да их има на десетине широм Авганистана.

Напомена преводиоца: Овде се аутор позива на „графику“ коју је Рамсфелд показивао у том телевизијском интервјуу и за коју каже да је „добијена љубазношћу министарства одбране САД“. Међутим, нема ни графике, ни објашњења. Али је ту Јутјуб, па:
Као што амерички хумориста Џим В. Дин често каже.“Такве ствари једноставно не можеш измислити“. Међутим, како графикон показује, министар одбране је управо то урадио и хиљаде Американаца је погинуло у потери за Рамсфелдовим „сном“.

За 13 година рата у Авганистану није пронађен ни један такав објекат нити су икада откривене икакве Ал Каидине снаге, иако су САД тврдиле да су убиле “ лидера Ал Каиде број два“ – у осам наврата, а Осаму бин Ладена да су „поново убиле“ једном.

У Британији, после година одуговлачења, процурели „нередиговани“ делови записника из „Истраге Чилкот“ (Chilcot Enquiry) о фалсификованим обавештајним подацима водили су до рата у Ираку и навода не само о мистериозним Рамсфелдовим „Ал Каида/УФО базама“, већ и немогућности да се доказима уопште поткрепи постојање Ал Каиде.

Није било никаквих Ал Каидиних борбених снага, није било све док нису затребале у Сирији. Тамо су амерички специјалци, финансирани од Саудијске Арабије и Катара, потпомогнути од Израела, Турске и Јордана, оформили кампове за обуку и почели да нашироко регрутују терористе међу муслиманима из целог света.

Ал Каида је сада веома стварна, као што је стваран Боко Харам са киднаповањем девојчица у Нигерији и као претња за десетак афричких држава. Сада се Ал Каида, ојачана с грузијским и чеченским милитантима, сели за Украјину. Међутим, нова Ал Каида, ма и сврстана раме уз раме с кијевским ултранационалистичким режимом, и даље је ЦИА/МИ6 конструкт.

Џихадисти се враћају кући

Европска унија се дуго плашила повратка џихадиста плаћеника, ветерана сиријских зверстава. Лидери неколико безбедносних служби НАТО-а су у екстази због перспективе да ове радикализоване и обучене борца виде не само отпремљене у Украјину.

Концепт коришћења Ал Каиде као плаћеничке војске против Русије треба да изгледа „сувише добро да би био истинит“ за европске лидере, посебно Пољаке који су узели активну улогу у пружању подршке тероризму у Украјини. Ал Каида има укус „хришћанске крви“ у Сирији. Они који мисле да ће се ограничити на Украјинце који говоре руским могу бити више но у заблуди.

Из чланка Ладе Реј објављеног у „Футурист трендкасту“ (Futurist Trendcast) од 6. маја 2014:

„Исламска организација Украјине (НАПОМЕНА: Ал Каидина подружница) је најавила да ће 5000 исламских плаћеника стићи из Немачке, Турске, Азербејџана и Грузије. Принц Бандар Буш из Саудијске Арабије, познати финансијер исламског тероризма и Ал Каиде, и повереник Бушове породице, најавио је да он шаље хиљаде плаћеника, као освету Русији за заустављање америчке инвазије на Сирију. Сви ови плаћеници се шаље Кијеву да сузбије народни устанак против кијевске хунте на југу и истоку Украјине. “

Реализација плана – стварање Украјине као државе апархејда, „Израела Источне Европе“ и стожера за експлоатацију историјских увреда и етничке мржње – је увелико у току. Покољ у Одеси 2. маја 2014 је био само почетак. Ово су кораци којима је очигледна сврха да доведу руске снаге у источну Украјину да би зауставиле политику етничког чишћења коју је Кијев отворено најавио.

Цензура у западној штампи, посебно употребе хемијског оружја против сепаратиста у Одеси и Доњецку, потпуно је супротна реторици Запада у погледу употребе оружја за масовно уништавање у Сирији и другде. Из саопштења објављеног данас:

“ Службено Саопштење Министарства иностраних послова Народне Републике Доњецк кијевским властима у вези са употребом хемијског оружја

Армијске снаге, потчињене властима из Кијева, су у Мариупољу дана 6. маја, у нападу на Градску већницу користиле хемијско оружје непознатог типа. Браниоци Градске већнице су напустили место употребе хемијског оружја. Многима од њих су оштећени дисајни органи и здравствене последице могу бити опасне по живот …

Наведени случај употребе хемијског оружја од стране власти у Кијеву у потпуности потпада под дефиницију „Конвенције о забрани развоја, производње, складиштења и употребе хемијског оружја“ (види одељак „Дефиниције и критеријуми“, став 1).“

Дакле, исто оружје за које Сејмур Херш наводи да су га користили Ал Каида и њене подружнице против сиријског народа сада се појављује у Украјини.

Уз то, такође почињемо да виђамо да борци Ал Каиде које су обучили ЦИА и Ал Нусра струје ка Украјини. Они који верују да се опет неће окренути против својих господара опет ће се преварити.

Аутор: Гордон Даф
Извор: http://journal-neo.org/2014/05/16/kiev-junta-joins-al-qaeda/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп