Припадници украјинске војске убили три цивила у близини Краматорска

краматорск

Краматорск, 15. мај. / Итар-Тасс / Три цивила су погинула, а три су рањена када су крајинске војне и безбедносне снаге отвориле ватру на цивилна возила у близини села Староварваровка код Краматроска, изјавио је представник полицијских снага Краматорска за Итар-Тасс у четвртак.

Породица се враћала кући сеоским путем када је ватра отворена на њихов аутомобил. Војници нису дозволили људима да изађу из кола. Жена која је задобила две ране од метака у пределу главе, касније је умрла.

Још два возила, укључујући минобус и путнички аутомобил у којима су се налазили локални становници који су се враћали са пецања су исто тако били под ватром. Резултат тога је да су убијена два младића који су били у минбусу. Путнички аутомобил је такође погођен мецима из малокалибарског оружја и из оружја великог калибра. После напада, украјински војници пришли су минибусу и одвезли га даље на територију своје војне јединице.

Један од рањених је успео да побегне. Локални становници су се сакрили у својим домовима. Припадници националне гарде лојалне властима из Кијева су кренули у потрагу за њима пуцајући по локалним кућама.

У вечерњим сатима 14. маја, колона од 10 оклопних возила под пратњом хеликоптера ушла је у село Солнцево, близу Староварваровка, одакле је настављена интензивна пуцњава, укључујући и пуцњаву из оружја великог калибра, која се чула у наредних тридесет минута.

Украјински привремени председник и председник парламента, Олександр Турцхинов рекао је на заседању парламента у четвртак, да су украјинске јединице војске и снага безбедности у потпуности уништиле прикривену војну базу полиције у близини Краматорска.

Извор: http://en.itar-tass.com/world/731793
Превод: СРБИ НА ОКУП