Вучић хеликоптером Коцељеву доставља храну, вода прогутала ватрогасни камион (ФОТО+ВИДЕО)

ватрогасни камион

Како је саопштила Влада, Вучић ће житељима општина Коцељева и Уб доставити храну и воду.

ALEKSANDAR VUCIC

Председник Владе Србије Александар Вучић отказао је све данашње обавезе и хеликоптером се упутио у Коцељеву и Уб, да би, с надлежним екипама, помогао грађанима у тим општинама.

Како је саопштила Влада, Вучић ће житељима општина Коцељева и Уб доставити храну и воду.

ALEKSANDAR VUCIC

ALEKSANDAR VUCIC

Влада Србије прогласила је ванредну ситуацију на територији Србије, због опасности од поплава.

Одлука је донета на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, ради подизања капацитета ангажовања свих субјеката заштите и спасавања, као и отклањања последица од елементарних непогода изазваних поплавама.

Премијер Вучић казао је на седници Штаба да се оваква водена стихија у Србији не памти, и да је приоритет спасавање живота грађана.

– Код Уба се излила и Тамнава и Колубара, он је потпуно одсечен и највећи проблем је недостатак пијаће воде – рекао је Вучић.

Рупа прогутала ватрогасни камион

Још једна страшна слика долази из Смедерева. Камион са ватрогасцима је скоро прогутала вода, када је кренуо да спасава људе које је бујица заробила.  Још увек се не зна да ли је неко од ватрогасаца том приликом повређен.

У Ваљеву пуца мост

Ситуација је и даље веома критична у Ваљеву, а бујица реке је толико надошла да је почео да пуца Бели мост.

 

Евакуисана смедеревска села

Командант Штаба за ванредне ситуације градоначелник Смедерева Јасна Аврамовић наредила је евакуацију угроженог становништва седам села и једног градског

насеља.

Биће евакуисано угрожено становништво села Раља, Радинац, Колари, Михајловац, Мало Орашје, Сараорци, Враново и смедеревског насеља

За све евакуисане биће обезбеђени кревети, ћебад од Војске Србије а о припреми топлих оброка бринуће ученици и професори кулинарства Економско-трговинске школе који држе ресторан Гранд у центру Смедерева.

Општа болница Смедерево допремиће постељину, а Дом здравља лекове.

 

 

Торнадо у Црној Трави

Начелник сектора за ванредне ситуације у Црној Трави Миле Младеновић рекао је данас Бети да се торнадо десио у среду и то на врло малом простору.

– Кућа Јелице Илић срушена је до темеља, а преосталих двадесетак кућа је остало без кровова, са полупаним прозорима и другим оштећенина – рекао је Младеновић.

Навео је да је до темеља срушено и двадесетак помоцних објеката, штале, помоћне кухиње… – „све то затрпано је стаблима, која су падала или чупана из корена“.

Невреме је захавтило само махалу Баинци у Млачишсту, и то појас ширине до 500 метара и дужине два километра.

– Нико не зна шта се десило у тих неколико минута. Људи су били у страховитој паници. Једни причају да је пао мрак и да су чули потмули тутањ, а други да су видели вртлог налик на торнадо. Ово је за све нас мистерија – додаје Младеновић.

Пошто је протутњао „торнадо“, у Млачишту пао је град, а потом и снег.

– Сада је у Млачишту у Баинцима снег висине 20 центиметара – додао је саговорник агенције Бета.

Београд је „до гуше“ у води, саобраћај једва да функционише:

Фото: Фацебоок

До Коцељеве се може доћи само чамцем:

 

 

Страшна киша поплавила је и одвалила део пута Шабац – Ваљево:

 

 

 Дневно.рс – СРБИ НА ОКУП