На ФБ основана страница „Десни сектор“ из Србије која подржава Украјину и критикује Путина

desni-sektor-srbija1

Страница окупља присталице украјинске десничарске огранизације Десни сектор из Србије, осуђујући Путина и отцепљење Крима, поредећи га са Косовом

На Фејсбуку се појавила страница која окупља присталице украјинске десничарске огранизације Десни сектор из Србије. Страница је направљена 11. маја ове године, али се према броју постова може видети да је веома активна.

Углавном се постављају текстови и фотографије против Путина, величајући десничарске украјинске организације и симболе. Страница „Десни сектор – Србија“ прави везу имеђу Крима, који је отцепљен од Украјине, а потом припојен Русији и Косова, пружајући подршку украјинском народу и заустављању даљег цепања њихове државе.

У опису странице пише „Прави сектор трећег пута за слободну, социјалну и хришћанску Европу – Србија и Украјина заједно у борби!“.

Оснивање ове странице је изазвало бурне реакције на друштвеним мрежама, позивајући да се она угаси.

Десни сектор окупља више украјинских националистичких снага са неофашистичким ставовима, а организован је као парамилитарна група од више од 10.000 чланова, који су често били оптуживани за изазивање немира широм Украјине.

Вршилац дужности председника Украјине је најавио могућу забрану покрета, док је њихов вођа Дмитриј Јарош најавио формирање специјалног батаљона „Донбас“.

Курир