ПРАВОСЛАВНИ САБОР У НОВОМ САДУ (ВИДЕО)

Pravoslavni Sabor u Novom Sadu

На дан Светог Василија Острошког верни народ Новог Сада и Бачке се окупио на Православно сабрање, где је уводну беседу изговорио Остоја Дражић дипл. правник из Новог Сада.

Том приликом је протосинђел Максим Новаковић, настојатељ катакомбног манастира у Кули, представио књигу владике Артемија “Одбрана православног исповедања вере од кривоверја проф др Игњатија Мидића епископа браничевског”, која је за три недеље доживела два издања.

Верни народ  је  бурним аплаузом, а потом и потписима усвоио

П о с л а н и ц у

која ја упућена на адресе :
Епископа бачког Иринеја Буловића,
Патријарха српског Иринеја Гавриловића и
Светог архијерејског сабора СПЦ.

Подсећамо да је група верника пре 15 година упутила представку Светом архијерејском сабору тражећи да уклони епископа Иринеја Буловића са положаја епископа, јер чини саблазни и безакоње и упозоравајући да ће овај црквенорушитељ ако се не заустави посејати зло семе безакоња, новотарија и јереси у целој СПЦ.

Нека би Бог дао да власт имајући у СПЦ чују глас верног народа еда би се избегле последице које ће, уколико врх СПЦ настави путем који води у духовну пропаст и јерес, бити болне и штетне, јер ће се испунити аманети и упозорења наших светих и богоносних отаца:

Св. Владика Николај:
“Народ не треба да следује својим слепим вођама кад га ови воде путевима лажним и удаљују од Бога и Божјег Закона“.

Св. Јустин Ћелијски:
,,Немојмо да се деси да тај још верујући народ Божји једнога часа дође до тога да данашње Епископе не признаје више за носиоце и чуваре апостолско-светоотачке вере, како је то знао чинити православни народ много пута у својој крстоносној историји.”

Св. Марко Ефески
,,Бежите, дакле, од њих, браћо и од сваког општења са њима. Такви су лажни апостоли, лукави посленици прерушени у апстоле Христове, што није чудо, јер се и сам Сатана прерушава у анђела светлости. Није онда дакле, никакво чудо што се његове слуге претварају као слуге праведности, чији ће крај бити по делима њиховим… Но како вам је светим апостолима одређено, стојте држећи предања која сте примили, како писана тако и неписана!“

У прилогу ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ЗАПИС из Новог Сада – 1. ДЕО

У току дана биће постављен 2 ДЕО – ПОСЛАНИЦА ВЕРНОГ НАРОДА  ИЗ НОВОГ САДА