Порошенко: Ако треба и минама спречити емитовање руских ТВ програма

порошенко1

Кијев — Украјински председнички кандидат на изборима 25. маја бизнисмен Пјотр Порошенко позвао је власти у Кијеву да спрече емитовање руских ТВ канала.

Он је позвао надлежне да, ако треба, поставе и мине на телевизијске торњеве како би спречиле емитовање руских програма у Украјини.

„Данас, ми треба да заштитимо ТВ торњеве и поставимо мине уколико је то потребно“, рекао је Порошенко за украјинску приватну телевизију ИЦТВ и додао да Украјинцима не треба дозволити руску пропаганду „јер она ствара велики проблем“.

Он је захвалио свим украјинским телевизијским каналима на иницијативи да не емитују никакве серије и филмове о руским оружаним снагама, пренела је руска агенција Итар-Тас.

Порошенко је раније рекао медијима да је пружио подршку демонстрантима са Еуромајдана у Кијеву. Еуромајдан је незванично име за антивладине протесте у Украјини који су почели када је украјински председник Виктор Јанукович одбио да потпише споразум о придруживању с Европском унијом прошле године, наводећи да треба још времена да се он проучи, пренела је агенција.

Танјуг