Брадата Кончита: Родитељи треба да васпитавају децу толерантно

conchita-wurst

БЕЧ – Победник овогодишње Песме Евровизије Кончита Вурст истакла је данас, по повратку у Аустрију, да није „амбасадор толеранције“, али да је томе дала свој допринос.

„Ово није била само моја победа, већ победа за људе који верују у будућност која може функционисати без дискриминације“, поручује аустријски певач, који се одева као жена, и истовремено носи браду.

На конференцији за штампу, на бечком аеродрому Швехат, упитан да ли је то био и сигнал руском председнику Владимиру Путину, он је одговорио да је „између осталих, сигнал и њему“, али да не жели да именује ниједну земљу, већ жели да критикује став.
„И у Русији има кутака где сам и те како добродошао“, каже Кончита Вурст и истиче да му је највећи циљ „освајање награде Греми, а да на путу до тамо зграби све што може“.

Он је нагласио да је ствар родитеља да васпитају децу толерантно и да објасне да постоје и мушкарци који се радо облаче у женску одећу.

Кончита, то јест Томас Нојвирт, најављује да жели да настави да се бави музиком, и да му је то главни циљ, од којег неће дозволити нико да га спречи.
„Нисам рачунао да ћу победи, али сам ипак веровао да могу да променим пар мишљења“, казао је певач, додајући да Евровизија није само пиротехника и голе ноге, већ да се ради о веома квалитетним уметницима.

Кончити је, на победи, честитао и председник Аустрије Хајнц Фишер који је истакао да то није само победа за Аустрију, већ пре свега за толеранцију у Европи, и да је треба посветити људима који верују у будућност у миру и слободи.

Честитке су пристигле од готово свих странака, изузев Слободарске партије Аустрије, чији је лидер Хајнц-Кристијан Штрахе пред само такмичење критиковао што ће Кончита представљати Аустрију на Евросонгу.

Танјуг