Пуцњава и детонације на југоистоку Украјине, излазност веома висока (ВИДЕО)

доњецк референдум1

Доњецк – Комуникација је изгубљена са две референдумске комисије у граду Красниј Лиман у Доњецкој области за време трајања гласања пошто су се проруске снаге сукобиле са украјинским безбедносним снагама у „једној казненој операцији“, потврдио је за Итар-тас с копредседник владе самопроглашене Доњецке народне републике Денис Пушилин.

„Нема информација из града Красниј Лиман, јер је комуникација изгубљена са два територијална референдумска одбора“, навео је Пушилин.

У међувремену, озбиљни безбедносни проблеми су регистровани и у Луганској области где се такође одржава референдум.

„Има овде много проблема“, рекао је представник луганског прес центра Василиј Никитин и додао да у једном рејону наоружани људи „некаква национална гарда застрашује људе и премешта војну опрему из једног насеља у друго“.

Истовремено Итар- тас с наводи да је изузетно висока излазност у Доњецкој области где људи стоје у дугим редовима да гласају на бирачким местима.

„Према најновијим извештајима, излазност је изузетно висока. Људи стоје у дугим редовима да гласају на бирачким местима. Људи желе да гласају“, изјавио Пушилин и додао да ће конкретни подаци бити касније објављени.

Излазност на референдумуу Луганску је премашила 30 одсто до 11 часова по московском времену, потврдио је председник новоформиране Централне изборне комисије Доњецке народне републике Роман Љагин за Итар- тас с.

Танјуг- Русвесна.су