Настрани траже извињење од РТС због Евровизије!

Austria-Conchita-Wurst-1

БЕОГРАД – Геј лезбејски инфо центар осудио је данас понашање коментатора РТС током преноса Евровизије поготово за време наступа и гласајна за представницу Аустрије Кончиту Вурс када је она добијала максималан број поена.

„Смештање транс особе Кончите Вурст у домен бизарности, циркуса, фрик шоуа и зблажавање када добија максимум број поена је недопустиво“, навео је председник центра Предраг Аздејковић и захтевао извињење од РТС-а или ће, како наовди, у супротном бити приморан да поднесе притужбу повереници за заштиту равноправности и представку Републичкој радиодифузној агенцији.

Центар оцењује да су таквим понашањем коментатори РТС дискриминисали ЛГБТ популацију, што је у Србији забрањено Законом против дискриминације и другим законским и подзаконским активма везаним за медије“.

Ценатар, сматра недопустивим вређање транс популације на националном сервису који је сервис свих грађана, па и ЛГБТ популације, коју већ година активно игнорише. Евровизија је већ деценијама догађај који промовише толеранцију и који је веома близак сензибилитету ЛГБТ популације широм Европе и недопустиво је да се током таквог догађаја чују коментари као што смо имали прилике да чујемо на РТС.

БЕТА