После свега што је Србима урадио, они га испратили са поклонима?

aleksandar-vulin-u-crnom

Демонтирао институције Србије на КиМ, дао снажан допринос постављању шиптарских царина, натерао Србе са КиМ да изађу на шиптарске изборе и још много тога другог … Са правом се питамо: Имамо ли ми права на опстанак и живот на КиМ?

На свечаности у Дому културе у Лепосавићу Срби са Косова приредили су испраћај министру Александру Вулину који је у претходној Влади Србије био задужен за Косово и Метохију.

На свечаности су били присутни градоначелници општина са Косова и Метохије, поједини начелници косовских округа, представници здравствених и просветних институција Републике Србије које функционишу у покрајини али и неки од народних посланика у Скупштини Србије.

Градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић изјавио је да је министар Вулин трасирао пут захваљујући чему се Срби на Косову и Метохији сада налазе на стази опстанка.

Осврћући се на предстојеће парламентарне изборе на Косову Јаблановић је казао да се нада да је то догађај који ће ујединити Србе у покрајини, да ће наступити са једниственом српском листом, заједно и тако освојити максималан број посланичких места у Скупштини Косова.

Ако се то догоди онда смо ми једна озбиљна снага у Скупштини Косова и Метохије која може да заштити целокупан српски и неалбански живаљ у покрајини.
Срби треба да се уједине, рекао је Јаблановић и закључио да се нада подршци министра Вулина.

На крају свечаности министру Вулину уручени су пригодни поклони.

Танјуг – Срби на окуп