Руски амбасадор у Црној Гори: Црногорске санкције не могу да нанесу штету Русији, али нису у реду

andrej-nesterenko-ambasador-podgorica

ПОДГОРИЦА – Санкције Црне Горе не могу да нанесу штету Русији, а из разговора са грађанима знам да не одобравају потезе владе, истакао је амабасадор Русије у Црној Гори Андреј Нестеренко.

Он је синоћ у Херцег Новом рекао да „то што се Црна Гора придружила санкцијама против Русије није у реду”.

“Односи између Црне Горе и Русије одувек су били односи другарства и пријатељства. Ове санкције Црне Горе не могу да нанесу штету Русији. Из разговора са грађанима знам да не одобравају потезе своје владе. Мислим да грађани не мисле онако како се влада одредила према Русији и о томе који су то циљеви које желе санкцијама да постигну“, рекао је Нестеренко новинарима након прославе Дана победе над фашизмом коју је Руски културни центар организовао за грађане Херцег Новог, пренео је подгорички Дан.

На питање како коментарише изјаве амбасадора Русије у Србији Александра Чепурина да Црна Гора непотребно срља у наручје НАТО-а, Нестеренко је рекао да нема обичај да коментарише изјаве колега.

„Ипак, у разговору ми је потврдио да није желео да увреди никога у Црној Гори, а то је и у самом преводу пренето помало некоректно. Верујем да руски амбасадор у Србији није хтео никог да наљути. Он воли све народе на Балкану“, казао је Нестеренко.

Танјуг