Кустурица: Украјина је прва степеница ревизије Другог светског рата, а Хитлер је покушао ревизију Првог

kusturica i princip

Данас је славни режисер Емир Кустурица рекао да је Украјина прва степеница ревизије Другог свјетског рата додајући да сви добро знају ,,како се завршила Хитлерова ревизија Првог свјетског рата“.

,,Ми у Републици Српској имамо предсједника који је јавно подржао отцјепљење Крима, не због Косова, него због тога што схвата да је свијет ушао у тешку фазу у којој велика сила крши права малих народа, и оно што је најопасније, то је сила која све више користи природно право“, казао је Кустурица.

Кустурица је рекао да се нада да ће Влада Србије имати храбрости, да ако буде стављена пред дилему НАТО-а и Европе, задржати неутралност земље ,,јер ће једино тако да профитира и опстане.

Велико је питање да ли је крајњи циљ ЕУ стварање војног савеза, рекао је он додајући да се то ,,питање држи као скривена агенда која Европу враћа на вријеме прије Првог свјетског рата и ,,Drang nah Osten“ – продор на исток“.

Русија се сада налази у ситуацији када се њена економска снага мора преточити у снагу утицаја јер је ,,Украјински сценарио почетак цијепања Русије, рекао Кустурица“.

,,Русија се судара са ЦНН завјесом кроз коју се врло тешко пролази. Гвоздена завјеса више не постоји, али постоји ЦНН завјеса иза које су закуцана људска права и у покушају њеног пробоја се гуши свака идеја коју покушамо да пласирамо Западу“, нагласио је он.

При свему томе ,,Србија и Русија нису довољно у вези и врло слабо користе потенцијале сарадње“, закључио је Кустурица.

ИН4С