За зверски убијеног Србина у Зрзу нико није одговоран?

hr-kosovo

ЂАКОВИЦА – Основно тужилаштво у Ђаковици обуставило је истрагу против тројице Албанаца осумњичених за убиство Србина Александра Путника и покушај убиства његовог сина Добрице.

Заступник породице Путник адвокат Дејан А. Васић изјавио је Танјугу да је Одељење тужилаштва за тешка кривична дела у Ђаковици, због недостака доказа, обуставило истрагу против Газменда и Гзима Морине.

Ова двојица Албанаца из села Врник у општини Ораховац осумњичени су за убиство Александра Путника и покушаја убиства његовог сина Добрице, који је том приликом тешко рањен, рекао је Васић.

Васић је додао да је и истрага обустављена и у односу на Башкима Гашија из Призрена за кога се сумњало да је помагао у извршењу кривичног дела.

За кривицно дело тешког убиства није предвиђена застарелост кривичног гоњења. Иако је од догађаја прошло пуно времена, не губим наду да ће се починиоци на крају открити“, рекао је Васић.

У селу Зрзе код Ораховца октобра 2011. године убијен је Александар Путник, а тешко рањен његов син Добрица.

Злочин у коме је отац убијен, а син тешко рањен, догодио се у албанском селу Зрзе, удаљеном десетак километара од Ораховца.

Танјуг