Непознати нападачи уништили гласачке листиће и опрему за штампање за референдум у Доњецку

доњецк референдум

КИЈЕВ, 08. маја. / Итар-Тасс /. Непознате особе су током ноћи уништиле око милион гласачких листића штампаних за референдум о независности у региону Доњецк, саопштила је локална полиција у четвртак.

Сведоци кажу да су непозната лица провалила у штампарији и уништила 800.000 гласачких листића припремљених за референдум планиран за 11. мај. Нападачи су такође уништили и опрему за штампање.

Сличан инцидент догодио се и у другој штампарији у Доњецку, где су непознати људи украли око 300.000 гласачких листића и оштетили опрему за штампање.

Нападе су починили радикали из екстремистичке организације „Десни сектора“, изјавили су сведоци. Нападачи су били у савременој војној униформи са жутим и црвено-црним тракама, што је ознака Десног сектора.

Било је неколико група нападача, чији је циљ био да се спречи штампање гласачких листића за референдум, саопштила је полиција.

Нападачи су побегли у белом минибусу Волксваген и минибусу марке Мазда сребрне боје, оба регистарских таблица са бројевима Дњепропетровског региона.

Извор: http://en.itar-tass.com/world/730874
Превод: СРБИ НА ОКУП