Путин и лидери ЗНД-а на војној вежби одговора на нуклеарни напад

putin na vojnoj vezbi

МОСКВА, 08. маја . / Итар-Тасс / . Руски председник Владимир Путин је заједно са лидерима бројних земаља чланица Заједнице независних држава (ЗНД) у четвртак посматрао заказану контролну вежбу руске војне команде.

Војна вежба је врховном команданту руских оружаних снага показала ангажовање засебних ракетних и артиљеријских снага и војних јединица , авијације и противваздушне одбране у уништавању групација сила на терену и одговор на масиван ракетни и ваздушни напад непријатеља, као и масивни контранапад одмазде од снага нуклеарног одвраћања и одговор на нуклеарни напад непријатеља од стране ракетног система одбране града Москве.

Вежбе су организоване ради провере командног и контролног система руских оружаних снага, поузданости преноса налога за обуку и сигнала из Контролног центра Руске народне одбране до војних округа и командих места војних формација и јединица, до Стратешких ракетних снага ( РВСН ), до снага ваздушне одбране и команде ваздухопловства дугог домета.

У вежбу су укључени стратешки бомбардери, подморнице на нуклеарни погон са балистичким ракетама из Пацифичке и Северне флоте, стратешки копнени мобилни ракетни системи и борбене снаге ваздушне одбране.

Вежбе такође укључују ракетне и артиљеријске снаге Јужног и Централног војног округа.

Белоруски председник Александар Лукашенко, јерменски председник Серж Саргсјан, председник Таџикистана Емомали Рахмон и председник Киргистана Алмазбек Атамбајев су посматрали вежбу заједно са Путином из  Контролног центра Руске националне одбране.

Извор: http://en.itar-tass.com/russia/730880
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп