Америка је подржала фашисте у Украјини и пре 70 година

nacisti amerika

Америчка влада је подржала украјинске нацисте … исту групу коју подржавају лидери протеста који су у фебруару срушили украјинску владу.

Оливер Стоун у документарној мини-телевизијској серији „Неиспричана историја“ каже:

“ Труман је одобрио стварање герилске војске под кодним именом „Најтингејл“ (Славуј) у Украјини. Првобитно основана од стране нациста 1941 године, група је састављена од ултранационалиста. Они су требали, како Стоун описује, да искаљују мржњу и остављају пустош у “ глађу захваћеној области где је совјетска контрола била лабава, изводећи убиства хиљада Јевреја, Совјета и Пољака, који су се противили засебној украјинској држави.“ ЦИА би падобранима убацила „инфилтраторе“ у земљу, да још више „слабе совјетску контролу“.

Звучи лудо, зар не ?

Али амерички историчар и бивши подсекретар за ваздухопловство Таунсенд Хупс и професор историје на Универзитету Рајс, Даглас Бринкели, потврђују:

„Група која је посебно привукла пажњу и подршку ЦИА је била организација украјинских националиста ( ОУН ), политичко – војни илегални покрет који се дуго борио за независност Украјине – прво против Пољака у 1920-им када је Пољска контролисала Украјину, а после 1939. против Совјета. Иако дивље анти-руска, сама ОУН је била тоталитарног и фашистичког карактера, као и антисемитског. Нацисти су ОУН засули новцем после немачке инвазије на Русију и претварали се да подржавају њен циљ украјинске националне независности. Заузврат, велика ОУН милиција, под кодним називом Nachtigall (славуј, сад на немачком – прим. прев.), обезбеђивала је локалне администраторе, доушници и убице за немачког окупатора. Од нациста подржаване ОУН полицијске формације и милиције су били укључене у хиљаде случајева масовних убистава Јевреја и породица осумњичених за помагање партизанима Црвене армије.

***

Када су Немци протерани из Украјине, многи чланови ОУН који су служили у нацистичким полицијским формацијама и одредима за егзекуције побегли су са њима, али неколико хиљада их се повукло у Карпате да се још неко време бори против омражене совјетске владе. Ова преостала група „Nightingale“-а  фасцинирала је ЦИА и била је у суштини регрутована ен блок. Да се доведу њени лидери у САД на обуку и индоктринацију били су потребни посебни бирократски напори, као и имиграциони закон који би дозвољавао пријем једне стотине таквих имиграната годишње. То су обезбедили директор ЦИА, главни тужилац  и комесар за имиграцију и натурализацију – сви лично изјављујући да је акција била од кључног значаја за националну безбедност. Како је један војни обавештајни официр  подругљиво приметио, „једно крило ЦИА лови украјинске нацисте да их доведе на суђење у Нирнберг, друго крило их регрутује.

***

После обуке у Сједињеним Америчким Државама, лидери Најтингејла (сад америчког славуја – прим. прев.) с падобранима су избачени у Украјину да се повежу са својим сународницима и спроводе субверзију, агитацију и саботаже, укључујући убиства.

***

Секретар Ратне морнарице и одбране Сједињених Америчких Држава, Џејмс Форестал, енергично је подржао програм и вероватно учествовао у доношењу основних одобрења као члан Савета за националну безбедност.“

Вођа групе Најтингејл је био Степан Бандера. Погледајте ово

Лидер „протеста“ у фебруару 2014 који је сменио председника Украјине је неонациста и следбеник Степана Бандере.

Другим речима, САД су и пре 70 година подржале исту врсту фашиста као што је ова што сада контролише Украјину.

П.С.

Мало позната историјска чињеница је да је у 1997 години бивши амерички саветник за националну безбедност и Обамин политички саветник високог нивоа позвао САД  да узму Украјину од Русије.

А скоро месец дана пре но што је украјински председник свргнут у фебруару, високи званичник Стејт департмента – помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију, Викторија Нуланд, супруга стуба неоконзервативаца Роберта Кагана – најавила је планове за промовисање „нове владе“ у Украјини.

Напомена преводиоца: Овај текст је из америчке штампе, на сто радова преститутки појави се и нешто честито. Треба то читати, ко уме и има времена, а овај пут препоручујем и коментаре. Први почиње са „Yeah? So what?“, мало касније добија, међу осталима, и овај одговор:

„UkraineUnited

Ја сам амерички Украјинац и могу ти рећи да кењаш, сви су у СССР-у тридесетих година гладовали и многи убијени, ничега специјалног није било у томе како су Украјинци умирали под Стаљином. Украјинци које су западни медији изабрали да заступају представљају малу групицу неофашиста Бандероваца, па ако си тако добар у истраживању погледај целину, све. Бандера ЈЕСТЕ био фашиста“.

Извор: http://www.washingtonsblog.com/2014/05/america-backed-fascists-ukraine-73-years-ago.html
Превео. Александар Јовановић – Срби на окуп